Kohtaamisia nukketeatterin keinoin -opas nyt luettavissa!

Kohtaamisia nukketeatterin keinoin – opas nukketeatterista vuorovaikutuksen tukena julkaistiin torstaina 25.1.2018.

Nukketeatteritaiteilija/säveltäjä Roosa Halme ja nukketeatteritaiteilija/psykologi Marja Susi ovat työskennelleet syksyllä 2017 Turun ensi- ja turvakotiyhdistyksen avopalveluyksikkö Oliviassa, Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen hoivakoti Kotikunnaksessa sekä Paimion kehitysvamma-alan tuki- ja kuntoutusyksikössä Suomen kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin –apurahan turvin.

He ovat koonneet työskentelyn päätteeksi kokemuksistaan oppaan, jonka tarkoituksena on tarjota käytännön neuvoja sekä näkökulmia siihen, miksi ja miten nukketeatteria voi käyttää vuorovaikutuksen tukena esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuoltoalojen toimintaympäristöissä.

Oppaassa kerrotaan muun muassa siitä, miten nukketeatterin erilaiset muodot ja ominaisuudet näyttäytyvät kohtaamisissa ihmisten kanssa sellaisissa elämäntilanteissa, jossa omia tunteita tai ajatuksia on vaikea ilmaista sanallisesti.

Lataa materiaali täältä:

Kohtaamisia nukketeatterin keinoin -opas (pdf)

Kohtaamisia nukketeatterin keinoin -opas (tulostettava pdf)