Aidantakainen Atlas

Anna Uschanov

Aidantakainen Atlas on lapsille suunnattu kiertävä varjoteatteriesitys, joka kertoo matkasta metsään ja takaisin. Varjokuvien, puheen ja esineiden kautta Aidantakainen Atlas tuo palan metsän ihmeitä arjen keskelle jättäen katsojan mielelle ja silmille tilaa sukeltaa omille henkilökohtaisille löytöretkille. Esitys perustuu omakohtaisiin luonnonhavaintoihin, metsän tarkkailuun ja pyrkii välittämään pienille ja suurille katsojille kokemuksen kiireettömyydestä ja arjen havaintojen ihmeistä.

Esityksen tekijä Anna Uschanov on Turkulainen nukketeatteri- ja kuvataiteilija. Tärkeimmäksi työssään hän kokee etsimisen ja löytämisen ilon ja sen välittämisen katsojalle. Aidantakainen Atlas on Uschanovin sooloesitys, jota on esitetty päiväkodeissa ja kouluissa Turussa ja Helsingissä sekä festivaaleilla Helsingissä ja Itä-Suomessa.

Yleisökommentteja :

Pysähdyttävä, mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä, kaunis, herkkä. Taidokkaasti toteutettu ja rakennettu esitys. Tämä aamupäivän hetki hämärässä tilassa lumosi niin lapset kuin aikuisetkin. Sopiva ja ajankohtainen aihe.”

Tunnelma oli näyttävien valojen ja varjojen tanssina vangitseva ja lumoava. Rauhallinen ilmapiiri piti lasten mielenkiinnon yllä.

Aidantakainen Atlas oli loistavasti, esteettisesti ja monipuolisesti toteutettu kulttuuri / taide-elämys. Esitys vei intensiivisesti mukanaan, antoi lapsille mahdollisuuden käsitellä omaa mielikuvitusta. Lapset elivät keskittyneesti mukana ja myös aikuiset olivat haltioituneita. Valot ja varjot toivat esitykseen omat mausteensa.”

Idea ja toteutus: Anna Uschanov

Lisätiedot:
Anna Uschanov: 040-7525990 / anna_uschanov@hotmail.com

Avainsanat: esitykset
Ikäryhmät: 1+
Kielet: suomi
Kesto: 20 min