Kuisma, Anna-Kaisa

Nukketeatteritaiteilija

Anna-Kaisa Kuisma on nukketeatteriohjaaja, näyttelijä, nukellanäyttelijä, esiintyjä, nukenrakentaja, lavastaja ja nukketeatteri-ilmaisun ohjaaja.

Erityisosaaminen
Kuisma hönkäisee henkiin vaikka puukepakon. Hänellä on konsteja, joilla kuka vain voi oppia tekemään saman, jos kiinnostaa. Hän värkkää mielikuvituksen hengentuotteita toteen, eli tekee nukkeja ja muuta sellaiseksi luokiteltavaa. Hän opettelee sommittelemaan ja tuomaan näkymätöntä näkyväksi, ja tekee tiloja ja tilanteita näyttämölle tai näyttelyiksi. Kuisma ohjaa ja rakentaa ja myös assisteeraa; hän toimii niin nukketeatteri-ilmaisun apusilmänä kuin vara-aivoinakin tuotannoissa.

Kuisma punkee estradille nuken kanssa tai ilman, naamiossa tai naama naturellina, laulaa luikauttaa ja tanssii, jos niin toivotaan ja kauniisti ohjaillaan. Kaiken aikaa hän kuulostelee tuntosarvet höröllä uusia monialaisia yhteistyömuotoja ja -tilaisuuksia. Tänään hän on tässä, huomenna ehkä jo siellä tai tuolla.

Kuisman työkenttään voi tutustua hänen LinkedIn-profiilissaan osoitteessa www.linkedin.com/in/akvaananen.

Valmius
Kuisma on valmis oppaaksi ja ohjaamaan. Haluatko samoilla mielikuvituksesi äärelle, penkomaan ja hoksaamaan hiljaisuudessa lymyileviä ideoita käytettäväksi töissäsi, harrastuksissasi tai arjen voimavarana? Kuismaa voi kutsua kippariksi nukketeatterillisiin ihmettelykokoonpanoihin: kursseille, koulutuksiin, konsultointeihin, tyhy-päiviin, kerhoihin, kinkereihin – mikä nimitys itsellesi luonnikkaalta ikinä tuntuukaan. Kuisma liikkuu työn perässä ja hurauttaa sinne, minne kutsu käy. Hän kuulostelee ja ottaa mahdollisuuksien mukaan vastaan kaikenlaisia kummia hommia!

Kiinnostukset
Nukketeatteritaiteen ja -näkökulman mahdollisuudet eri aloilla.
Työskentely kestävän kehityksen päämäärien pohjalta.
Työskentely ja vaikuttaminen ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi.
Kuvataidelähtöinen taiteellinen työskentely.
Luonto ja luonnossa liikkuminen.

Ansiot
Olet voinut nähdä Kuisman Teatteri Kantanäyn kabareissa, TEHDAS Teatterilla tai Kuuman Ankanpoikasen nimissä erilaisissa esityspärräytyksissä turuilla ja toreilla.

Hänelle on kertynyt kirjavia kokemuksia kaikenlaisista väliaikaisista vakansseista ja työryhmistä. Kähersikö nukke kutrejasi kampaamossa? Oletko tavannut Kuisman työpajassa, nukketeatterikurssilla tai hänen työhuoneverstaallaan Turun Iso-Puolalassa? Raahasiko hän työpaikallesi nukkeja näytille näyttelyksi? Muistoista ryöpsyää ikimuistoisia hetkiä keikoista ja kohtaamisista. Niistä hän on kiitollinen suunnatessaan uusia kokemuksia kohti.