Lammi, Hanne

Nukketeatteritaiteilija

Hanne Lammin erityisosaaminen on katunukketeatterissa, nukenrakennuksessa, nukenkäsittelyssä ja työpajoissa.

Valmius
Lammi haluaa tulevaisuudessa tehdä nukketeatteria. Katukulttuurin syventäminen Suomessa, työpajat ja esitykset erilaisille kohderyhmille sekä paikkalähtöisen nukketeatterin tekeminen tuntuvat hänestä tällä hetkellä mielekkäiltä. Nukenrakennuksessa paikalliset materiaalit ja romu ovat keskiössä.

Kiinnostukset
Tarinat, kertomukset sekä kaikenlaiset uskomukset kiehtovat Lammia. Hänestä on mahtavaa, kun tutusta paikasta löytää jotain aivan uutta tai uudesta paikasta jotain vallan tuttua. Kuljeskelu ympäriinsä erilaisilla tavoilla on hänestä kivaa. Lammi tykkää rakennella, kyhäillä ja hämmästellä, mutta myös pyrkiä toisinaan totaaliseen joutenoloon.

Ansioni
– Katunukketeatteriesitys KAMSOT, jonka ensi-ilta nähtiin Fanatik Figuras -nukketeatterifestivaaleilla huhtikuussa 2016. Ohjaus: Hanne Lammi ja Maija Westerholm.

– Nukketeatterityöpaja paikallisille nuorille Circus Kampotissa, Kambodžassa marras-joulukuussa 2015. Työpaja sisälsi jättinuken rakentamisen sekä esiintymisen nuorten kanssa Sea Festivaleilla.

– Esitys Pongo via Fin, joka sai ensi-iltansa Kuchingissa, Borneossa, Malesiassa Rainforest World Puppet Carnival -festivaaleilla marraskuussa 2015. Esitys voitti Best experiment in theatre -palkinnon. Ohjaus: Hanne Lammi ja Maija Westerholm.

– Yhteisöllinen katunukketeatteriesitys The Wishing Bird, joka vieraili katuteatterifestivaali Backstreet Festivaleilla Alexandriassa, Egyptissä syksyllä 2014. Esitys tehtiin yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Roosa Halmeen kanssa. Esitykselle myönnettiin European Cultural Foundationin matka-apuraha. Ohjaus: Hanne Lammi ja Maija Westerholm.

– Nukketeatteriryhmä Hajanan perustaminen yhdessä kollega Maija Westerholmin kanssa kesällä 2014.