Falke, Ishmael

Ohjaaja, näyttelijä, nukellanäyttelijä

Ishmael Falke on nukketeatterin ohjaaja, esiintyjä sekä alan opettaja.

Erityisosaaminen
Falken erityistaito on nukketeatterin opettaminen. Hän on opettanut vuodesta 2003 monenlaisia ryhmiä ja myös julkaissut nykynukketeatterin opaskirjan sekä näytelmäkokoelman. Toinen erityistaito on paikkasidonnaisen nukketeatterin tekeminen teatteritilojen ulkopuolelle, mistä hänelle on kertynyt pitkä ja monipuolinen kokemus. Näiden asioiden ohella hän ohjaa ja esiintyy aktiivisesti nukketeatteriesityksissä Suomesta aina Brasiliaan, Venäjälle ja Kuubaan asti.

Valmius
Falke on valmis pitämään nukketeatterin kursseja ja työpajoja, ohjaamaan nukketeatteriesityksiä mielenkiintoisissa ja haastavissakin tiloissa ja soveltamaan nukketeatteria yhteisöllisissä taideprojekteissa.

Kiinnostukset
Falke tykkää koetella nukketeatterin rajoja – testata, mitä kaikkea voi animoida ja millä tavalla. Häntä kiinnostavat materiaalien ja tilojen kertomat tarinat ja ideat, ristiriidat sekä vanhojen ja tuttujen tarinoiden purkaminen ja uudelleen rakentaminen. Hän tykkää ottaa esityksillään kantaa päivänpolttaviin aiheisiin ja olla mukana vaikuttamassa taiteellaan siihen, mihin maailma on menossa.

 


Ansiot
– Varsinais-Suomen taidetoimikunnan taidepalkinto 2012
– Vuoden Paras Esitys -palkinto Falken ohjaamalle esitykselle Mistrz Uzcen kansainvälisessä ammattinukketeattereiden kilpailussa Puolassa 2006
– Valtion vuoden taiteilija-apuraha 2014
– Puolivuotiset taiteilija-apurahat 2015–2016
– Ammattitutkinnot Suomessa ja ulkomailla 2005–2016
– Nykynukketeatterin opaskirja 2011

www.ishmaelfalke.com

Avainsanat: esiintyjä nukellanäyttelijä ohjaaja opettaja