Lahikainen, Lee

Nukketeatteritaiteilija

Lee Lahikainen on nukketeatteritaiteilija, joka on valmistunut vuonna 2010 Turun Taideakatemiasta. Hän työskentelee Turussa, Helsingissä ja missä vain.

Erityisosaaminen
Lahikaisen osaamiseen kuuluvat nukettamisen ja nukenrakennuksen lisäksi naamionrakennus, naamioteatteri ja muu fyysinen teatteri sekä erilaisten asujen ja kehonaamioiden rakennus. Hän harrastaa butoh-tanssia ja ilmajoogaa. Hänellä on kuvataiteilijan koulutus.

Valmius
Lahikainen on valmis ohjaamaan työpajoja ja esityksiä, rakentamaan nukkeja ja naamioita, nukettamaan ja esiintymään.

Kiinnostukset
Lahikaista kiinnostavat kielet (sekä ele- että puhe-), kasvien liike (erityisesti nopeutettuna), muodonmuutokset, läpinäkyvyys, anatomia, esineen ja ihmisen samankaltaisuudet sekä kuvien luominen ja rikkominen.

Ansioni
– Työskennellyt mm. Myrsky- sekä Romeo ja Julia -produktioissa esiintyjänä TEHDAS Teatterissa Turussa. Rakentanut nukkeja useisiin teoksiin, kuten Pieni Talvi ja väripuu -esitykseen, jossa myös esiintyi. Jättiyksisarvisnuken hän rakensi yhdessä työryhmän kanssa ja esiintyi sen kanssa Ruisrock-festivaalilla ja Helsingin juhlaviikoilla.

– Esiintynyt näyttelijänä ja naamionäyttelijänä Nukkehallitsija-katuteatteriesityksessä Helsingin puistoissa sekä nuorille suunnatussa Nettieläin-produktiossa, jota esitettiin Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalilla Imatralla sekä Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa Turussa.

– Käyttänyt tarinankerrontaa kaksiulotteisesti valokuvanäyttelyissään Imatralla, Lappeenrannassa ja virolaisessa Võrun kaupungissa. Veistoksia ollut esillä jurytetussa näyttelyssä Etelä-Karjalan taidemuseossa.

– Lahikaisen kirjoittama novelli on valittu mukaan Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan kustantamaan nuorten kirjoittajien antologiaan.

– Ylläpitää ja lisää osaamistaan erilaisilla koulutuksilla ja työpajoilla. Muun muassa vuoden mittainen tanssin ja somatiikan koulutus Itä-Suomen liikuntaopistossa.

– Aura of Puppetsin hallituksessa. Lappeenrannan taideyhdistyksen ja Suomen Uniman jäsen.