Nirhamo, Mila

Nukketeatteritaiteilija ja taidekasvattaja

Mila Nirhamo on nukketeatteritaiteilija ja taidekasvattaja.

Hän valmistui Turun Taideakatemista 2014 . Osana opintoja hän opiskeli lukukauden Berliinissä Ernst Busch – teatterikoulun nukketeatterilinjalla. Nukketeatteriopintoja ennen hän on toiminut lastentarhanopettajana, kouluttajana ja työpajaohjaajana. Nirhamolla on vankka kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta.

Erityisosaaminen
Monipuolinen ja innostuva tekijä. Esiintyminen. Esineteatteri. Opettaminen ja yhteisöjen kanssa työskentely. Projektien suunnittelu ja toteutus. Kansainvälisyys.

Valmius
Nukketeatterin eri osa-alueet, esiintyminen, nukenrakennus ja ohjaus kiinnostavat Nirhamoa. Hänen sydäntään lähellä ovat myös opettaminen ja yhteisölliset hankkeet.

Kiinnostukset
Nirhamoa kiehtoo tarinoiden kertominen, hetken ja taian jakaminen yleisön kanssa. Katuteatterin välittömyys ja vuorovaikutus kutsuvat häntä. Visuaalisuus ja käsityöläisyys yhdistettynä esittävään taiteeseen ovat nukketeatterin ydintä Nirhamolle. Kirjallisuus, historia, musiikki ja esineet inspiroivat sekä työssä että vapaa-ajalla.

Ansiot
–Elävät esineet- hanke yhteistyössä Helsingin Kaupunginmuseon ja Annantalon kanssa 2014-2016

– ITU 2017 – Lastenesitys katselmuksen pääpalkinto Fillariteatterin esitykselle Makkarapiruetti

– Kohtauspaikkoja kadonneille, Kansallisteatterin Omapohjassa 2016, näyttelijä

– Nukketeatteri Luuviulun ja Fillariteatterin perustaja, kiertävät lastenesitykset: Itsekäs Jättiläinen , Loviisan joulu Toimiminen nukketeatteritaiteilijana ” Nukke etsii perhettä” – pilottihankkeessa sekä kouluttajana ja työpajaohjaajana monenlaisissa yhteisöissä.

milapuppet.wordpress.com