Mäkinen, Nanna

Nukketeatteritaiteilija

Nanna Mäkinen on syntynyt Hollolassa vuonna 1986 Runebergin päivänä. Hän on opiskellut sisustustekstiiliartesaaniksi (2002–2005) ja nukketeatteritaiteilijaksi (AMK, 2005–2009). Hän asuu Turussa, ja hänen elämäntapansa on taide/nukketeatteri/teatteri.

Erityisosaaminen
Nukkeimprovisaatio, ahkera materiaalin ja ideoiden tuottaminen, hahmon nopea sisäistäminen, tilan käyttö ja tasapainottaminen, itsensä yllättäminen, esiintymisestä ja nukettamisesta nauttiminen.

Valmius
Mäkinen on valmis kokeilemaan, oppimaan ja keksimään uutta ja mahdotonta. Hän on valmis ylittämään omat rajansa ja testailemaan muiden rajoja, nukettamaan mitä vain ja rakentamaan vaikka jättidinosauruksen tai pienen… minkä vain. Häneltä voi kysyä, ja häntä voi haastaa.

Kiinnostukset
Mäkistä kiinnostaa hypätä tuntemattomaan. ”Keksiä pyörä uudestaan”. Tuijottaa rikossarjoja ruudulta.

Ansiot
– Laboratorio Kinski: liveohjattu, monitaiteellinen, improvisoitu tutkiva laboratorioesitys. Ohjaus: Jaakko Lilja, Toni Kandelin. Esiintyjänä nukkejen kanssa ja ilman.

– Yksisarvinen-jättinukke. Idea ja toteutus: työryhmä. Nukenrakentajana ja nukettajana.

– Linnanjuhlat: improvisatorinen esitys pohjautuen Franz Kafkan teokseen Linna. Ohjaaja: Tommi Silvennoinen. Esiintyjänä.

– Romeo & Julia: nukketeatteria aikuisille. Ohjaaja: Merja Pöyhönen. Nukettajana; hahmot Balthasar-koira ja Angelika-huora.

– Gorilla Gorilla: koko perheen sanaton naamio- ja nukketeatteriesitys. Kuuma Ankapoikanen. Puvustajana.

– Heideken: kokonaamio- ja visuaalinen teatteriesitys. Ohjaaja: Lauri Rautiainen. Esiintyjänä; roolina kätilö (naamiohahmo).