Olennaiset – kaksi tragikoomista sooloa naisen elämästä

Erika Malkki & Maija Westerholm

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Erika Malkin Pohjatar ja Maija Westerholmin Dating Mr. C vierailevat TEHDAS Teatterilla kahden soolon tuplailtamina. Esityksiä yhdistää naiseuden tematiikka, komediallinen tyylilaji sekä nukketeatterilliset elementit.

Olennaiset -tuplalipulla pääsee näkemään molemmat soolot.  Lippuhinnat: Tuplalippu: 25€ Yksi esitys: 20€ Tarkemmat tiedot osoitteessa tehdasteatteri.fi.

Pohjatar

“Esityksessä on sympaattista lämpöä mutta myös koskettavaa vakavuutta. – – Pohjattaressa on suurta voimaa, joka valjastuu esityksessä nimenomaan Malkin taiten luoman hahmon kautta.” TS 9.11.18
”Teoksessa on vahvasti läsnä myös naisen väen voima. – – Väen voima on naisella itsellään, ja hän hallitsee sitä. Välillä Pohjattaressa käydään taistelua tästä vallasta, eikä vähiten silloin, kun lavalle astuu Väinämöinen riemukkaasti nuketettuna” Arjen pilkahduksia Kulttuuriblogi 7.11.18

Pohjatar on nainen, jonka ruumis on käpristynyt kasaan vuosien vihan taakan alla. Hän on vetäytynyt syrjään rakentaen muuria maailman ja itsensä väliin. Muuri ei kuitenkaan estä Pohjattaren omia demoneita sotkeutumasta kuvioihin.
Fyysinen ja visuaalinen yhden naisen sanaton esitys tulkitsee Kalevalan Louhen, Pohjolan matriarkan tarinaa.Tapahtumien keskiössä on mystinen Sampo, elämän yltäkylläisyyden synnyttäjä, jota Pohjolan portoksi nimitetty Louhi hallinnoi.

Akrobaattinen ja tanssillinen liikekieli siivittävät yhdessä nukketeatterin ja näyttämöllisten metaforien kanssa väkevää ja toivorikasta tarinaa naisesta, joka yrityksen ja erehdyksen kautta opettelee tunnistamaan lapsen kuoleman ja seksuaalisen väkivallan herättämiä vihan tunteitaan ja selviämään niistä.

Työryhmä:
Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyminen: Erika Malkki
Äänisuunnittelu ja sävellys: Aino Lehtovaara
Pukusuunnittelu ja toteutus: Anette Ahokas

Esitykset TEHDAS Teatterilla:
22.2. klo 19 (Pohjatar) klo 20 (Dating Mr. C)
23.2. klo 19 (Pohjatar) klo 20 (Dating Mr. C)
24.2. klo 15 (Pohjatar) klo 16 (Dating Mr. C)

Dating Mr. C kuva: Laura Salonen
Pohjatar kuva:Arttu Lehtovaara

 

Dating Mr. C

Ensi-iltansa TEHDAS Teatterilla saava Dating Mr. C on nukketeatteria ja fyysistä komiikkaa keskeisinä työkaluinaan käyttävä monologiesitys. Esitys on yhden kertomus parisuhteettomuudesta sekä kommentaari yksilön oikeuteen elää yhteiskunnan normien ulkopuolella maassa, jossa onnistumisen perusyksikkö on ydinperhe.

Tarinan keskiössä nähdään Kielo, kolmekymppinen hyvinvointimatkailija, joka rentoutumisen sijaan rämpii oman spanhuuruisen päättämättömyytensä vastavirrassa.

Työryhmä:
Esityksen konsepti, esiintyminen, nukenrakennus ja dramaturgia: Maija Westerholm
Käsikirjoitus: Roosa Vastamäki
Ohjaus: Kati Keskihannu
Nukenkäsittelyn ohjaus ja nukenrakennuksen assistentti: Helena Markku
Äänisuunnittelu sekä ääni- ja valoajot: Valtteri Alanen
Valosuunnittelu: Sinimaria Tomperi
Lavastus, tarpeisto sekä visuaalinen konsepti: Maija Westerholm ja Helena Markku
Puvustus: Suvi Hakala

Ikäryhmät: 13+
Kesto: 2 h

Esitykset:

  • 22.2.2019 19:00 / TEHDAS Teatteri, Turku
  • 22.12.2018 19:00 / TEHDAS Teatteri, Turku
  • 23.12.2018 15:00 / TEHDAS Teatteri, Turku