TIP-Fest 2017: Gorilla Gorilla

Kuuma Ankanpoikanen

Gorillapoliiseilla ja viidakon laeilla järjesteltyä villin tinkimätöntä nykynukketeatteria koko perheelle. Esitys etenee vankalla gorillan logiikalla ja venyttelee mennessään nukketeatterin ja naamioteatterin käsitteitä, kuten vain kädelliset osaavat. Leikkimielen, irrationaalisen juonenkuljetuksen ja dokumentaarisen fakta tiputtelun avulla ja ohella Gorilla gorilla viestii luonnon monimuotoisuudesta ja sen vaalimisen tärkeydestä.

Gorilla gorilla näyttää, mitä tapahtuu, kun turkulaiset vapaan kentän kollektiivityöskentelijät päästetään mellastamaan oululaisen kaupunginteatterin puitteissa. Lopputulos: viisi näkökulmaa, kuusi poliisiksi pukeutunutta gorillaa, vehreä viidakko, laumaoleilua, keskittynyttä nenänkaivua, avaruusseikkailu, King Kong, videoprojisointeja, gorillatietoiskuja, pikkuautoja, ostosralli… väritettynä eläimen logiikalla, ennakkoluulottomalla leikkimielellä ja puolihuolimattomasti piilotetuilla taka-ajatuksilla luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä.

Ohjaus, käsikirjoitus, nuket, tarpeisto: Jaakko Lilja, Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen, Lotta Virtanen ja Anna-Kaisa Kuisma
Musiikkija äänisuunnittelu: Hilla Väyrynen
Valosuunnittelu: Teemu Huotari (Oulun Kaupunginteatteri)
Lavastus: AnnaKaisa Kuisma ja Kuuma Ankanpoikanen
Gorilla-puvut: Nanna Mäkinen ja Merja Pöyhönen
Esittävät: Jaakko Lilja, Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen, Lotta Virtanen, Hilla Väyrynen ja Anna-Kaisa Kuisma

Gorilloja ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Avainsanat: Finnish puppetry showcase
Ikäryhmät: 5+
Kielet: sanaton
Kesto: 45 min

Esitykset:

  • 16.11.2017 19:00 / Aurinkobaletti, Turku
Varaa lippusi!