X-rappu

Maiju Tainio & Marja Susi

 Esitys kertoo arkisen asuinalueen asukkaista. X-rapussa asuu kaiken ikäisiä asukkaita, jotka ovat toisilleen enemmän tai vähemmän vieraita. Jos naapurin kanssa ei ole koskaan jutellut, mitä mielikuvia hänestä voi syntyä? Mitä voimme kuulla ja mitä nähdä naapurustossa? Mitä tapahtuu, jos menemme puhumaan uusille ihmisille? Esityksen hahmot seikkailevat arkisten tapahtumien keskellä, mutta tapahtumat voivat saada myös absurdeja, sadunomaisia piirteitä.

Esityksen muotona on interaktiivinen jatkokertomus, joka koostuu kolmesta ”jaksosta”. Ne voidan katsoa yhdessä tai erikseen. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jäädä juttelemaan hahmojen synnyttämistä mielikuvista ja esiintyjät käyttävät keskusteluissa esiin tulleita ajatuksia ja ideoita seuraavan jakson kehittämisessä. Joitakin aiheita ja hahmoja esitykseen on saatu myös etukäteen yhdessä Me-talolla pidetyistä työpajoista.

Kumpikin tekijä on työskennellyt Me-talolle erilaisissa projekteissa, ja tekijöinä heitä viehättää erityisessä kävijöiden mutkaton ja välitön asenne vapaan toiminnan puitteissa. Lisäksi talon kävijäkunnassa on paljon lapsia, jotka ovat vain harvoin jos koskaan käyneet teatterissa.

Konsepti ja toteutus: Maiju Tainio  ja Marja Susi 

Noin puolen tunnin mittaiset esitykset ovat Me-talolla tiistaisin 20.3., 27.3. ja 3.4. klo 14.30. Esitys juttutuokioineen kestää 45 minuuttia.

X-rappu on osa Aura of Puppetsin nukketeatterin saavutettavuutta tukevaa satelliittitoimintaa,joka levittäytyy kaupungin keskustan ulkopuolelle myös muualle kuin teatteritiloihin.

 

Avainsanat: jatkis
Kielet: suomi
Kesto: 45 min

Esitykset:

  • 20.3.2018 14:30 / Me-talo, Pansio, Turku
  • 27.3.2018 14:30 / Me-talo, Pansio, Turku
  • 3.4.2018 14:30 / Me-talo, Pansio, Turku