Aura of Puppets on mukana Vallaton KUMOUS -festivaalissa 22.1.2022

Aura of Puppets on mukana Vallaton KUMOUS -festivaalissa 22.1.2022

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Uusi, Turun vapaata taide- ja kulttuurikenttää juhliva festivaali Kårenilla tammikuussa 2022!

Vallaton KUMOUS – Löytöretki turkulaiseen taiteeseen

Kaksiosainen festivaali valtaa Kårenin tilat lauantaina 22.1.2022. Tapahtuman takana on Taidekahvit -yhteistyöverkosto, jonka toimijat ovat tuttuja turkulaisia taiteen ja kulttuurin tekijöitä. Mukana ovat tanssi- ja kuvataiteen, teatterin, sanataiteen, musiikin,  lastenkulttuurin, kaupunkitaiteen, videotaiteen sekä nukketeatterin ammattilaiset ja toimijat.

Viime aikoina aktiivisesti yhteistyössä mm. Taiteen taloa edistänyt turkulainen vapaa taidekenttä haluaa kokoontua näyttävästi yhteen ja juhlistaa monipuolista toimintaansa yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Taidekahvit-verkosto kokoaa monimuotoisen taidetarjonnan tapahtuman muodossa saman katon alle.

Uudistunut konsepti

Tapahtuma on järjestetty kahdesti aiemmin nimellä Vallaton Taiteenkumous ja vuonna 2022 nähdään uudistunut konsepti, joka laajentaa edellisten vuosien tarjontaa toimijoiden ja heidän ohjelmistojensa esittelystä. Tammikuussa järjestettävässä festivaalissa on mahdollisuus kokea laadukkaita, Kårenille kuratoituja esityksiä ja installaatioita, joista osa nähdään maksuttomassa päivätapahtuma Vallattomassa ja osa pääsymaksullisessa KUMOUS -iltaklubissa.

Pääpaino on taiteiden ja ihmisten välisissä yllättävissä kohtaamisissa. Teatterin ystävät voivat törmätä videotaiteeseen ja sarjakuvatyöpajaan osallistuva hullaantua nukketeatteriesityksestä. Luvassa on myös esimerkiksi DJ:n ja jazzmuusikon välinen kilvoittelu, nuken juontama bingo sekä sanataidetta tarjoileva pubi. Lapsiperheitä ei myöskään ole unohdettu: päiväohjelma kutsuu nuorimmat osallistujat tekemään, kokemaan ja nauttimaan taiteista.

Turkulaista nukketeatteria luvassa päivässä ja illassa

Tapahtumassa on vahva nukketeatteriedustus, sillä päivällä koetaan Kuuman Ankanpoikasen ja TEHDAS Teatterin tapahtumaa varten luotu uutuus: Prinsessa Pikkiriikin ja Prinsessa Pöjöläisen eläinbingo, jossa on luvassa huikeita palkintoja! Päivällä esiintyy myös Nurinpäin-kollektiivi: Keijusirkus nähdään kahdesti Kårenin Juhlasalissa. Illalla saliin seilaa Kuuman Ankanpoikasen uppoamaton TITANIK ja Argentiina-salissa päästään rommintuoksuisiin tunnelmiin TEHDAS Teatterin Jeanne de Clissonin Drink n’ Draw-iltaman parissa!

MITÄ
Vallaton KUMOUS on hurmaava, eri taiteenlajeja ylpeästi esiin tuova ja niitä juhlistava kokonaisuus, joka kutsuu mukaan ihmettelemään, kohtaamaan sekä nauttimaan. Kåreniin rakentuu päivän ja illan ajaksi visuaalisesti näyttävä taiteen runsaudensarvi, oikea taideviidakko, jonne on lupa eksyä.

Koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.taidekahvit.fi

MISSÄ
Kåren, Hämeenkatu 22 Turku

MILLOIN
lauantaina 22.1.2022

10.00 – 17.00 Maksuton päivätapahtuma Vallaton

taidemaistiaisia, kevään kovimpia lipputarjouksia, pieni runohylly, Taidelainaamo pop-up-myymälä sekä vapaan taidekentän kannatustuotteita.

18.00 – 02.00 Pääsymaksullinen KUMOUS iltaklubi (K18) 

liput ennakkoon 10 / 15 € Ticted.com -palvelusta 
ovelta 12 / 17 €.
 

Tapahtumassa mukana:
Arte ry I Aura of Puppets I Aurinkobaletti I Barker-teatteri I Jazz City Turku I Kamarikuoro Key Ensemble I Kirjan talo & Bokens hus I Kulttuuritekoja ry I Kuninkaantien muusikot I Läntinen tanssin aluekeskus I Runoviikko ry I Lasten- ja nuortenkulttuuriyhdistys Vilperi ry I Taideyhdistys Olohuone ry I TEHDAS Teatteri I Turun Anikistit ry I Turun Nuori Teatteri I Turun sanataideyhdistys I Turun Taiteilijaseura I Turun ylioppilasteatteri ry I  Ääriö ry / VAFT