Marttila-Lahikainen: FAUNI JA FLOORA

Faunin ja Flooran pitopöydän äärestä löytyvät vastaukset olennaisiin kysymyksiin: Saako kukkakimppua haukata? Onko pään oltava ylimpänä kun istuu tuolissa? Onko kasveilla kasvot? Täytyykö sorkat pitää poissa pöydältä? Entäpä jos eduskuntatalon läpi kasvaa puu?

Kokovartalonaamioiden avulla esiintyjien kehot muuttuvat myyttisiksi hahmoiksi: Fauniksi ja Flooraksi, joissa on ihmistä, kasvia, eläintä, miestä ja naista sekä kaikkea tai ei mitään näiden väliltä. Liikekieli on tanssillista ja akrobaattista. Kattauksessa on mukana esineteatteria, varjoteatteria, Narniaa, antiikin Kreikkaa ja Liisan Ihmemaata.

Fauni ja Floora kyseenalaistaa kaupunkikulttuuria avaamalla kurkistusaukon toisenlaiseen maisemaan. Hahmot ovat sulautumia, yhdistelmiä, näkyviä ja liikkuvia kannanottoja suvaitsevaisuuden puolesta.

Fauni ja Floora sopii esitettäväksi ulkona ja epätyypillisissäkin esitystiloissa: sen voi tilata esimerkiksi puutarhajuhliin tai kaupunkifestivaaleille. Sisältö on suunnattu aikuisille, mutta esitystä voivat hyvin katsoa myös lapset.

http://faunijafloora.blogspot.fi

Työryhmä: Tytti Marttila ja Lee Lahikainen
Muusikot: Julia Gauffin ja Annamari Ahonen
Valokuvat: Ami Koiranen
Ikäryhmät: 7+
Kielet: sanaton
Kesto: 20 min