You are currently viewing Koulutus: Vuorovaikutteinen nukketeatteri

Koulutus: Vuorovaikutteinen nukketeatteri

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Vuorovaikutteisen nukketeatterin koulutus ke 13.4. klo 18-20.30 ja ke 20.4. klo 18-20.30 Zoomissa.

Hinta 75€/hlö
Sitovat ilmoittautumiset Aura of Puppetsin Holvi-kaupan kautta.

Vuorovaikutteinen nukketeatteri on osallistava taidemenetelmä, jonka keskiössä ovat kertomukset, dialogi ja kohtaamiset osallistujien kanssa.

Koulutukseen osallistuvat saavat tutustua useaan vuorovaikutteisen nukketeatterin muotoon. Koulutuksen aikana rakennetaan ja luodaan yksinkertaisia nukkeja ja hahmoja ja kokeillaan  esimerkiksi varjo- ja esineteatteria. Materiaalien ja muodon välityksellä voidaan keskustella erilaisista elämäntilanteista ja tunteista. Tavoitteena on, että opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset saavat lisää tietoa ja työkaluja nukketeatterin mahdollisuuksien hyödyntämiseen omassa työssään.

Koulutuksen ohjaajat, psykologi ja nukketeatteritaiteilija Marja Susi sekä nukketeatteritaiteilija Roosa Halme, ovat työskennelleet neljän viime vuoden aikana yhdessä ja tutkineet nukketeatterin terapeuttisia mahdollisuuksia erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten hoivakodeissa, ensi- ja turvakodissa, psykiatrisella osastolla, vastaanottokeskuksessa, kouluissa ja päiväkodeissa. Aiemmin toteutetuista Zoom-koulutuksista on tullut paljon positiivista palautetta.

Susi ja Halme ovat kirjoittaneet aiheesta kaksi julkaisua, joihin voi tutustua täällä:
Vuorovaikutteinen nukketeatteri lasten ja nuorten tunnetaitojen edistäjänä (2020)

Kohtaamisia nukketeatterin keinoin (2018)

Lisätietoja koulutuksesta:
marjasusi@me.com
roosa@ko-koo-mo.fi