Turku International Puppetry Festival 8.–12.11.2023 This Moment

Nukketeatterifestivaali toimii marraskuun valopilkkuna ja nukketeatterista kiinnostuneiden kohtaamispaikkana jo 14. kertaa. Ylpeästi teini-ikäinen festivaali on luonnollisesti tyytymätön nukketeatterin konventioihin ja kysyy: mitä on nukketeatteri tänä päivänä, juuri nyt? Iälleen tyypillisesti festivaali myös vastaa tähän kysymykseen rohkeasti, ennakkoluulottomasti ja taiteellisella kunnianhimolla. Vuoden teema ”Tämä hetki” muistuttaa, että teatteri on yhteisöllisyyden sekä läsnäolon taidetta. Monipuolinen ohjelmistokattaus raottaa nukketeatterin alati kuhisevaa pintaa ja ajoittain sukeltaa syvälle hetkessä olemisen ytimeen.

Ohjelmistossa kovatasoisia ulkomaisia vieraita sekä kolme suomalaista ensi-iltaa

Mitä on odotettavissa? Ennen kaikkea jo hyväksi koettua, nukketeatterin omalakista tulokulkmaa ympäröivään todellisuuteen. Yleisölle lupaamme avartavia näkökulmia, hämmäsyttäviä kokemuksia sekä taattua festivaalin lämmintä tunnelmaa. TIP-Festin esityksissä elävä, jaettu yhteisöllinen kokemus asettuu tarinan sekä hahmojen edelle – tai jopa kokonaan niiden tilalle. Esitykset tunnustelevat aikamme pulssia, niissä korostuu visuaalisuus sekä läsnäolo. Luvassa on optista taikaa, matkoja maan ääriin katsomosta käsin sekä tilaa oivalluksille. Esityksiä koetaan niin ulkona kaapissa, asuntoautossa, kuin perinteisessä teatterikatsomossa.

TIP-Fest on pandemiatauon jälkeen yhä kansainvälisempi tuoden Turkuun neljä ainutlaatuista esitystä. Niiden lisäksi festivaalia järjestävän nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsin taiteilijoiden omaa tuotantoa edustavat kuusi erinomaista esitystä, joista jopa kolme saa TIP-festeillä kantaesityksensä!

liput tulevat myyntiin 1.8.2023.

Ohjelmisto

Clément Layes: Allège

Allège tarkastelee sellaisen toiminnan mahdollisuutta, jota ei määritellä ulkopuolelta, vaan joka syntyy itsestään. Mitä voimme tehdä tai olla tekemättä avataksemme uneksimattomien mahdollisuuksien kirjon? Belgialaisen, Saksassa

Lue lisää »

Isa Balog: Anamorphic Memories

Anamorphic Memories (Souvenirs anamorphiques) on romanialaisen, Ranskassa työskentelevän Isa Balogin installaatio ja immersiivinen esitys, joka on vapaasti inspiroitunut Adolfo Bioy Casares’n kirjasta Morelin keksintö (1940)

Lue lisää »

TeatteriQo: Ovisilmä

LAPSILLE Oodi leikillisyydelle, naapuruudelle ja kotona olemiselle! Lentokone lentää sadepilven sisällä. Sadepilven alapuolella lentää lokki, joka laskeutuu antennin huipulle Ovisilmä on nukketeatteriesitys kerrostalosta ja sen

Lue lisää »

 

Yhteystiedot:

 

Festivaalia tuottaa Aura of Puppets ry
TIP-Festin taiteellinen johtaja: Ishmael Falke

Tuottaja: Lotta Valtanen , +358 41 486 1222 

 

Festivaalia tukemassa:
Pääyhteistyökumppanit Pro Manillasäätiö, Tehdas Teatteri
Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, Turun Teatterisäätiö, Opetus- ja kulttuuriministeriö