You are currently viewing Valtteri Alanen & co.: Silence and Other Impossible Objects

Valtteri Alanen & co.: Silence and Other Impossible Objects

8. & 9.11.2023, nuorille ja aikuisille


Silence and Other Impossible Objects on yritys näyttämöllistää mahdoton. Esityksessä kolme esiintyjää pyrkivät soittamaan hiljaisuutta ja nukettamaan äänettömyyttä. Esityksen aikana näyttelijät Eglė ja Lara tutkivat esineiden vääriä ääniä, liikkuvat niin hiljaa kuin pystyvät ja tutkivat esitystilanteelle ominaisen huomion musiikillisuutta – etenkin kun musiikkia ei soiteta.

Esityksen säveltäjä ja ohjaaja Valtteri Alanen operoi äänipöytää ja muuta välineistöä näyttämön laidalla, yrittäen olla maailman ensimmäinen nukenkäsittelijä joka nukettaa hiljaisuutta. Esitys tavoittelee hiljaisuuden autuasta rauhaa, sanomattomien sanojen tukahduttavaa väkivaltaa ja hiljaisuutta jonka voi kokea vain musiikin jytkeessä, vallatun tehdassalin hikisellä tanssilattialla kello viisi aamuyöstä.

Esitys on saanut ensi-iltansa Prahassa, Studio Altalla marraskuussa 2021. Taiteilijaryhmä on kuitenkin jatkanut teoksen kehittämistä ensi-illan jälkeen, ja taiteilijaryhmä tuokin TIP-Festeille uuden jatkokehitetyn sovituksen alkuperäisestä sävellyksestä.

TYÖRYHMÄ 
Esiintyjä: Eglė Šimėnaitė, Lara Hereu, Valtteri Alanen
Sävellys: Valtteri Alanen
Lavastus: Valtteri Alanen, Filip Horn
Valosuunnittelu: Filip Horn
Dramaturgia: Domen Šuman
Kuvat ja graafinen suunnittelu: Darja Lukjanenko

Kesto: 1 h
Kieli: englanti
Ikäsuositus: 12+ 

Esitykset

Keskiviikko 8.11. klo 18:00
Torstai 9.11. klo 22:00
Vanha Viinatehdas, Manilla. Itäinen Rantakatu 64, Turku