Koko perheen minifestivaali Manillassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna!

 

Keväthumaus tuo esiin ilahduttavan kattauksen turkulaista nukketeatteria Manillan pihapiiriin. Kevättä juhliva tapahtuma järjestetään Aura of Puppetsin ja TEHDAS Teatterin yhteistyönä. Minifestivaali on syntynyt halusta ja tarpeesta mahdollistaa tekijöille ja yleisölle pieni, eläväinen taidekeidas keskelle Manillan vehreää kulttuuritehdasta pitkän talven jälkeen. Tapahtuma toteutetaan ajankohtaisia koronarajoituksia noudattaen.

Ohjelmistossa nähdään kolme kevään tuoretta ensi-iltaa: Tehdas Teatterin ja Kuuman Ankanpoikasen hurmaavan värikäs Prinsessa Pikkiriikki, Tehdas Teatterin jännittävä etsintäseikkailu Hattujahti sekä Outi Sippolan kaikista pienimpiäkin katsojia ihastuttava R.

Lisäksi kokonaisuudessa on mukana istutus- ja koristelutyöpaja, salainen kurkistus The Unmentionable-teoksen näyttämöinstallaatioon sekä Prinsessa Pikkiriikin, kirjailija Hannele Lampelan ja Taikakoira Makkaran pihapiknik. Istutustyöpajaan sekä piknikille on säävaraus.

Esitysliput:
www.tehdasteatteri.fi / liput@tehdasteatteri.fi tai Tiketti

Yhteistyössä Pro Manillasäätiö

Manilla, Itäinen Rantakatu 64, Turku

Ohjelmistossa:

Tehdas Teatteri ja Kuuma Ankanpoikanen: Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari.
Nukketeatterinäytelmä päiväkoti- ja alakouluikäisille kertoo arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä, joissa kyseenalaistetaan aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käydään läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin. Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan, joka nähdään nyt ensimmästä kertaa nukeille sovitettuna. 
Esitykset 29.5. klo 13 ja 30.5. klo 10 ja 15 Tehdas Teatterin salissa.
Liput Tiketistä

Lisäksi sunnuntaina 30.5. klo 12 pidetään Prinsessa Pikkiriikin ja hahmon luojan Hannele Lampela sekä Taikakoira Makkaran yhteinen piknik! Piknikille on henkilömäärän rajauksen vuoksi ennakkoilmoittautuminen: teatteri(at)tehdasteatteri.fi

Nordic Puppet Ambassadors: R
Voiko mummon perintöposliinilla tehdä sirkustempun ja mitä siitä seuraa? Miten toimia, kun lattia on laavaa? R on hyväntuulinen leikkiinkutsu. Se väärinkäyttää esineitä luovasti, sekoittaa leikkiä ja todellisuutta sekä tarttuu asioihin, jotka ovat kohderyhmälleen ajankohtaisia. R on kaksikielinen, esineteatterillinen tutkielma tasapainosta 3-6 vuotiaille. Se iloitsee ikäryhmälleen ajankohtaisista asioista: opeteltavista taidoista, leikistä ja mahdollisuudesta, että kaikki menee pieleen. 
Esitykset 29.5. klo 12 &14 sekä 30.5. klo 13, Aura of Puppetsin Puppet Studio. 
Liput Tiketistä

Tehdas Teatteri, Framil ry & Aura of Puppets: Hattujahti
Papalla on aina hattu päässä. Paitsi kun hän nukkuu. Eräänä aamuna hattu on kadonnut, mikä on tietenkin katastrofi. Hattu on Papalla oltava, ja pian omituiset naapurit ja salaperäisesti ilmestyvät vihjeet johtavat Papan ennen kokemattomille teille hatun perässä. Sekopäisen matkan varrelta Pappa ei löydä hattua vaan viisi pientä esinettä, jotka saavat hänet muistamaan… 

Hulvaton ja koskettava Hattujahti-esitys perustuu Viirun ja Pesosen luojan Sven Nordqvistin lastenkirjaan Hattjakten. Esityksen jälkeen yleisö on tervetullut työpajaan.
Esitykset 29.5. klo 11 ja 15 Manillan pihalla (sateen sattuessa Jokistudiossa)
Liput Tiketistä.

Lisäksi pihassa maksuton non-stop-istutuspaja la & su klo 11-15: Istuta oma taimi ja koristele sille ruukku! Välineet saat paikan päältä. Säävaraus.

The Unmentionable -näyttämöinstallaatio
Lauantaina 29.5 klo 11-12 ovi raottuu The Unmentionable -esityksen eli Sanoinkuvaamattoman näyttämöinstallaatioon.

Loppuunvaratun sooloteoksen maailmasta on mahdolista tulla aistimaan häivähdys Tehdas Teatterin vintille. Nuket, lavasteet ja esiintyjä paikalla. Ei esitystä eikä ikärajaa. Kurkistamaan pääsee kerrallaan 1-4 ihmistä (tai ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden).

Kuva: Maija Kurki

Ohjelma

lauantai 29.5.
10:00 Hattujahti (loppuunvarattu) Manillan piha

11:00 Hattujahti-työpaja (esitysyleisölle) Jokistudio & piha

11-12 Näyttämöinstallaatio: The Unmentionable, Tehtaan Vintti

12:00 R, Puppet Studio

13:00 Prinsessa Pikkiriikki, Tehtaan sali

14:00 R, Puppet Studio

15:00 Hattujahti (loppuunvarattu), Manillan piha

16:00 Hattujahti-työpaja (esitysyleisölle) Jokistudio ja piha

Lisäksi Manillan sisäpihalla on istutus- ja ruukkutyöpaja klo 11-15!

sunnuntai 30.5.
10:00 Pikkiriikki Tehtaan sali

12:00 Pikkiriikki-piknik/Hannele Lampela Manillan piha

13:00 R Puppet Studio

15:00 Pikkiriikki Tehtaan sali

Lisäksi Manillan sisäpihalla on istutus- ja ruukkutyöpaja klo 11-15!

Katso koko aikataulu