Turku International Puppetry Festivalin ilme vuodelle 2021

TIP-FEST 2021

Turku International Puppetry Festival järjestetään Turussa 3.-7.11.2021. Ohjelmisto julkistetaan lokakuun 2021 alussa.

TIP-Fest: Ääni, musiikki ja rytmi nukketeatterinäyttämöllä

Vuoden 2021 TIP-Fest, The 12th Turku International Puppetry Festival, käsittelee ääntä, musiikkia ja rytmiä nukketeatterinäyttämöllä. Musiikki, ääni ja rytmi ovat läsnä nukketeatterissa monella eri tavalla ja tasolla. Ne elävät teoksen mukana, niin omina hahmoinaan kuin orgaanisesti hengittäen, kuin osana teoksen maailmaa. TIP-Fest haluaa herättää pohdintaa, keskustelua ja uusia luovia ideoita visuaalisen teatterin musiikkiin ja äänimaisemaan liittyvissä kysymyksissä.


Mistä nukketeatteriesityksen äänimaisema syntyy? Millainen on äänen ja liikkeen suhde näyttämöllä? Entä äänen ja dramaturgian? Miten musiikki tai musiikillisuus toteutuu esityksessä? Millaisia äänten kerroksia voimme kuulla ja löytää nukketeatteriesityksessä? Mikä on musiikin ja äänen merkitys visuaalisessa teoksessa? 

Musiikki ja ääni ovat voimakkaita vaikuttamisen keinoja teatterissa. Ne luovat ja vahvistavat esityksen tunnelmaa sekä vaikuttavat välittömästi tunnetiloihimmei. Kun ihminen kuulee musiikkia, hänen kehonsa ja mielensä synkronoituvat musiikin kanssa. Sanattomissa tai vähän tekstiä sisältävissä nukketeatteriesityksessä rytmin, äänen ja musiikin merkitys korostuu. Musiikki ja äänimaailma luovat yhden esityksen kielistä ja käyvät dialogia lavalla tapahtuvan toiminnan ja näyttämökuvan visuaalisuuden kanssa.

TIP-Fest kokoaa jo kahdettatoista kertaa nukketeatterin ystävät ja ammattilaiset Turkuun. Esityksiä koetaan Manillan kulttuuritehtaalla sekä muualla Turussa.

Täältä näet aiempien festivaalien ohjelmistoja.

Yhteystiedot:

Festivaalia tuottaa Aura of Puppets ry
TIP-Festin taiteelliset johtajat ovat Roosa Halme, Anna Nekrassova ja Outi Sippola: 

Tuottaja: Lotta Valtanen , +358 41 486 1222  

Festivaalia tukemassa:
Pääyhteistyökumppanit Pro Manillasäätiö, TEHDAS Teatteri
Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Turun Teatterisäätiö, Opetus- ja kulttuuriministeriö

TIP-Festin uutisia