You are currently viewing Malkki & Lehtovaara: Poor Butterfly

Malkki & Lehtovaara: Poor Butterfly

3.11. klo 18 ja 20 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa I

Poor Butterfly on kahden klovnimaisen hahmon kertoma surkuhupaisa tarina rakastettunsa paluuta odottavasta naisesta. Esityksen elävä musiikki on toteutettu sekä perinteisin että kekseliäin keinoin. Yhdessä fyysisen komiikan ja nukketeatterin kanssa se kuljettaa eteenpäin tarinaa, joka on ammentanut inspiraationsa Giacomo Puccinin klassikko-oopperasta Madama Butterfly.

Poloinen Butterfly odottaa taukoamatta sulhasensa paluuta ja yrittää ymmärtää odotuksensa merkitystä samalla, kun palvelijatar Suzuki säestää Butterflyn kamppailua rakkauden ja intohimon valtavien kysymysten äärellä.

Butterflyn tarinassa on nykynaisen näkökulmasta absurdeja, mutta silti tunnistettavia elementtejä. Itsensä ja elämänsä uhraaminen niin sanotun rakkauden takia on näistä järjenvastaisuuksista ilmeisin. Onko se rakkautta, mikäli se samalla näivettää elämän? Eikö rakkauden pitäisi päinvastoin rikastaa sitä? Esitys kritisoi puritaanista kuvaa passiivisesta ja yksiulotteisesta naisesta, joka tornistaan tähystää, kun elämä tapahtuu jossain muualla.

Tämän lisäksi esityksen voi tulkita yksinäisyyden, eristäytyneisyyden, masennuksen tai mielenterveyden häiriön kuvaukseksi. Joka tapauksessa se on kasvutarina rohkeuden ja itsekunnioituksen löytymisestä.

Esitykset: ke 3.11. klo 18:00 ja 20:00 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa
Kesto: n. 1h
Suositusikäraja 13+
Kieli: lähes sanaton (englanti, suomi) 
Liput: 19 / 29 € Turun kaupunginteatterista
Kuva: Arttu Lehtovaara

TYÖRYHMÄ
Esityskonsepti ja esiintyminen: Erika Malkki
Sävellys ja esiintyminen: Aino Lehtovaara
Puvustus: Marjo Haapasalo
Valokuvat: Arttu Lehtovaara