Oh My Puppets!

Oh My Puppets! on Helsingin Suvilahdessa keväisin järjestettävä nykynukketeatterin minifestivaali.
Tänä vuonna tapahtuman oli määrä olla 16.-18.4.2020, mutta festivaali peruttiin COVID-19 -viruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Aura of Puppets ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus. 


Oh NO Puppets – nykynukketeatterin minifestivaali menee someen!

Harmittavatko peruuntuneet esitykset? Oletko katsonut jo liian monta livestriiimiä? Kevään virkein nukketeatterifestivaali tarjoaa taskulämpimintä lohdutusta teatterinnälkäisille, ennennäkemättömiä kurkistuksia kulisseihin sekä kutsuu kaikki yhdessä yksin neljän seinän sisälle mm. kymmenen jyrsijän ja yhden kissan seuraan!

Oh NO Puppets! koittaa pitäytyä alkuperäisessä festivaaliaikataulussa, mutta on lisännyt ohjelmaansa yllätyksiä, tapahtumat ovat maksuttomia, tervetuloa mukaan!
Festivaalin postaukset ja linkit näet kootusti festivaalin Facebook-tapahtumasta

Ohjelma

OH NO PUPPETS! – festivaalin runkona ovat alkuperäisen tapahtuman esityksiin liittyvät somepostaukset, esitystallenteiden katselumahdollisuus sekä lauantai-illan suora striimi Pienestä nukketeatterikeskustelusta, jonka jälkeen festivaaliklubi jatkuu samaista osoitteesta.

AIKATAULU
to 16.4.
14:00 Avajaiset
Muistellaan tulevia ja menneitä, fiilistellään siirtyneitä esityksiä.
Avajaispläjäyksenä nähdään TIP-festin 10-vuotisjuhlavuoden nukkenäyttelyn kuvamateriaalia. Manillan vanhalle viinatehtaalle marraskuusa 2019 ripustetussa näyttelyssä nähtiin nukkeja eri produktioista yli kymmenen vuoden ajalta.

18:00 alkaen Rakkaudella, Agatha -näytös
Ilmoittaudu katsojaksi täällä

Vuosien takainen murhamysteerisuosikki palaa SITTENKIN yleisöjen eteen, vaikkakin kotikatsomoille, tosin nyt ajankohtaisempana kuin koskaan!

Kaksi kotiinsa linnoittautunutta peräkammarin sherlokkia etsii kiivaasti syyllistä oman elämänsä mysteereihin. Teen, postimyyntimysteerien ja kymmenen pienen lemmikkijyrsijänsä avulla he vievät katsojat mukanaan tiivistunnelmaiseen arvoitukseen, jossa väki vähenee ja sahanpurut pöllyävät. Mysteerin ratkaisun ohella tärkeintä on teen juominen, Miss Marplen ihannointi sekä ulkomaailman välttely, sillä vaarahan piilee aina ulkopuolella… vai piileekö sittenkään…?

Esitys pohjautuu Agatha Christien romaaniin ”Eikä yksikään pelastunut ”, josta juonnettu suljetun huoneen tematiikka nivoutuu kirjaimellisesti salapoliisityön tapahtumamiljööksi. Tarinaa on sekoiteltu hurmaavilla jyrsijäpäähenkilöillä, yksiöllisellä tavaraa sekä tietenkin kissalla nimeltä Gustafsson. Tervetuloa visusti suljettujen ovien taakse! Taattua vertaistukea ja suljettujen ovien hulluutta karanteeniaikoihin!

pe 17.4.
klo 10:00 Paleleva elefantti
Tositapaukseen perustuva koko perheen nukketeatteriesitys tytön ja elefantin kohtaamisesta Lontoon kuninkaallisessa eläintarhassa keskiajalla. Kiehtovan, humoristisen ja herkän tarinan hahmot ja musiikki ovat ehtaa epookkia. Esitys sai kantaesityksensä keväällä 2015 TEHDAS Teatterissa. Se palasi uudelleen dramatisoituna TEHTAAN lavalle toukokuussa 2018. Nyt voit katsoa siitä tallenteen 17.-19.4. välisenä aikana! Tallennetta voi hyödyntää vaikkapa etäkoulun historiantuntina!
Ilmoittaudu katsojaksi täällä

Festivaalin Off-ohjelmistosta ponnahtaa valokeilaan Sukupuuttoparatiisi – Nykynukketeatteria lapsettomuuden hedelmällisyydestä, jonka podcastia voi kuunnella siirtyneestä ensi-illasta huolimatta. Esityksen ohjaaja Alma Rajalan videotervehdys valottaa esityksen tilannetta: siirtyikö ensi-ilta hamaan tulevaisuuteen?

la 18.4.
Tuntematon leijona – missä hän on nyt?
Sadan vuoden uskollisen palvelun jälkeen Suomen leijona pitää paussin vaakunassa poseeraamisesta, avaa suunsa ja vihdoin puhuu! Grus Grus -teatterin Tuntematon leijona on duetto nukketeatteritaiteilijalle (Ishmael Falke) ja Suomen leijona -nukelle. Se on suorapuheinen nukketeatterin stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja kulttuuripolitiikkaa, ja joka asettaa ennakkoluulot seinää vasten. Nauru on niitä vastaan paras ase.

Tuntematon leijona koittaa jatkaa elämäänsä peruutetusta esityksestä huolimatta. Valokeilasta syrjään jäänyt, yksinäisyyttä poteva Leijona pääsee toisinaan vintiltä tuulettumaan, mutta uskaltautuuko se Festivaaliklubille?

18:00 Pieni nukketeatterikeskustelu
pääset keskusteluun tästä. Pieni nukketeatterikeskustelu on Kuuman Ankanpoikasen nomadimainen keskustelusarja, jonka tarkoituksena on syventyä nukketeatterilliseen keskusteluun ja sen erityispiirteisiin taiteellisista lähtökohdista käsin. Oh NO Puppetsin yhteydessä yhdessä etänä keskustelemassa nukketeatteritaiteilijat Merja Pöyhönen, Antti-Juhani Manninen sekä Pia Kalenius.
Keskustelua pääset seuraamaan myöhemmin jaettavasta linkistä.
 
19-21 Festivaaliklubi etänä!

Klubille pääset myöhemmin klo 19 alkaen tästä linkistä.

Klubi tapahtuu Zoom-alustalla, jolle pääset tietokoneelta suoraan linkistä, mobiililaitteelle tulee ladata Zoom-applikaatio ennen klubille liittymistä. Huom! Zoom vaatii tilin luomista myös selaimelta liittyessä, eli tili kannattaa rekisteröidä etukäteen. Voit osallistua juhliin kamerakuvan kanssa tai halutessasi myös ilman kuvaa.
 
OHJELMA
klo 18:00 Pieni nukketeatterikeskustelu
klo 19:30 Yllätysvieras
klo 20:00 Thelma & Louise -kotivideon ENSIESITYS (kesto n. 25min)
klo 20:30 Vapaata seurustelua
 
Klubin musiikkitarjonta koostuu valikoimasta Antti-Juhani Mannisen säveltämää nukketeatterimusiikkia vuosilta 2006-2020. Soittolista kuunneltavissa festivaalin ajan myös täältä.

Liput

Lipunmyynti
Oh NO Puppets! -sometapahtumaan ei myydä lippuja. Halutessasi voit tukea Aura of Puppetsin taiteilijoita verkkokauppamme kautta.

Lisätiedot
Aura of Puppets -toimisto, info@auraofpuppets.com

Katso koko ohjelma ja lisätiedot