You are currently viewing Niina Lindroos & työryhmä: The Unmentionable
Kuva: Maija Kurki

Niina Lindroos & työryhmä: The Unmentionable

6.11. klo 16 ja 18:30 TEHDAS Teatteri I
Sanoinkuvaamatonta leluteatteria

The Unmentionable on Niina Lindroosin sooloteos ja leluteatteriesitys*, joka on inspiroitunut ranskalaisen valokuvaajan ja taidemaalarin Dora Maarin (1907-1997) taiteesta. Teoksen lähtökohtana on Dora Maarin ottamien surrealististen valokuvien nukketeatterillisuus – kuvien tilanteet, tilat ja hahmot johdattavat kohti sanoinkuvaamatonta. Mitä on jäänyt rajauksen ulkopuolelle? Mitä tapahtuu ennen ja jälkeen hetken, joka on vangittu valokuvaan?

The Unmentionable katsoo tarkkanäköisesti Dora Maarin taideteoksia lähestyen niitä ihaillen, leikitellen ja niiden maailmaan intohimoisesti sukeltaen. Esityksen keskiössä on sekä melankolia että kutkuttava arvoituksen tunne, jotka luovat myös Maarin töihin niille ominaisen latauksen. Teos kumartaa esikuvalleen, mutta luo nykynukketeatterin keinoin oman itsenäisen, selittämättömän todellisuutensa.

*Leluteatteri (toy theatre) on 1800-luvulla syntynyt viihdemuoto, joka jäljitteli aikansa teatteria pienoiskoossa. Niina Lindroosin teoksessa leluteatteri jäljittelee kuvataidetta ja lopputulos on uuden vuosituhannen nukketeatteria.

Kuva: Maija Kurki
Esitykset: lauantaina 6.11. klo 16 ja 18:30 Tehdas teatterin Vintillä
Kesto: 50 min
Ikäsuositus: 13 +
Kieli: sanaton
Liput 20 / 25€ Holvista

TYÖRYHMÄ
Ohjaus ja dramaturgia: Niina Lindroos ja Elina Sarno
Esiintyminen ja nukenrakennus: Niina Lindroos
Valosuunnittelu: Essi Santala
Äänisuunnittelu: Henri Hyökyvirta
Puvustus: Riikka Mellin ja työryhmä
Logistiikka ja visuaalinen apu: Jenni Rutanen
Lavastus ja tarpeisto: työryhmä
Valokuvat: Maija Kurki
Tuotanto: Niina Lindroos ja TEHDAS Teatteri

Esitystä ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen rahasto, Taiteen edistämiskeskuksen Varsinais-Suomen taidetoimikunta, TOP-Säätiö, Turun kaupungin kulttuurilautakunta, Turun Teatterisäätiö ja nukketeatteriverkosto Aura of Puppets.

Kuva: Maija Kurki