You are currently viewing HALISFEST 2021

HALISFEST 2021

7.11. klo 12-16

HALISFEST – koko perheen tapahtuma- ja työpajapäivä
Halisfest kokoaa Halisten alueen asukkaita ja toimijoita yhteen pyrkimyksenään tuoda alueelle lisää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Maksuton tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa sunnuntaina 7.11.2021 osana kansainvälistä nukketeatteritaiteen festivaalia TIP-Festiä. 

Halisfestissä koetaan esiteatterillinen nukketeatterityöpaja ja tanssityöpaja. Lisäksi nähdään Nordic Puppet Ambassadors-ryhmän lapsille ja koko perheelle suunnattu esitys R, joka tutkii tasapainoa esineiden kautta. 

Aura of Puppets, Kirjan talo, Sateenkaari Koto ja Tanssiteatteri Eri järjestävät Halisfestin  Turun kaupungin Asukasbudjetin rahoituksella. Tapahtumasarja on jatkoa 2019 järjestetylle samannimiselle tapahtumapäivälle, jolle toivottiin säännöllisyyttä ja jatkuvuutta. Halisfest tapahtumapäivät ovat  tarjonneet asukkaille osallistavia kokemuksia ja elämyksiä tanssitaiteen, sanataiteen sekä nukketeatterin maailmasta  aiemmin 6.6. sekä 29.8. 

Maksuton tapahtuma on kaikille avoin!

Halisfest järjestetään: 7.11.2021 klo 12:00 – 17:00 
Tapahtumapaikka: Halisten HUUDI (Gregorius IX:n tie 8, 20540 Turku) ja Huudin lähiympäristö. 
Tervetuloa !

Sunnuntain 7.11. ohjelma

TYÖPAJAT  klo 12–14
KOHDERYHMÄ: 2–8 vuotiaat lapset ja perheet.  
OSALLISTUMINEN: 
Työpajaan ei vaadita erillistä ilmoittautumista. Osallistujat otetaan mukaan saapumisjärjestyksessä. Maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä/ työpaja 
Osallistuminen on ilmaista ja avointa kaikille.

Työpajojen aloitusajat:
12:00 Nukketeatteri ja tanssi  (sisältää molemmat työpajat)
12:45 Nukketeatteri ja tanssi  (sisältää molemmat työpajat)
13:30 Nukketeatteri tai tanssi (osallistujat valitsevat joko tanssi- tai nukketeatterityöpajan)

NUKKETEATTERITYÖPAJA
Tutustutaan erilaisiin esineisiin ja niiden elämään nukketeatterillisin keinoin. Pohdimme ja kokeilemme yhdessä, millaista elämää esineet viettävät ja mitä ne voisivat ajatella.
Työpajan ohjaa nukketeatteritaiteilija Maija Westerholm.


TANSSITYÖPAJA 
Tanssia ja liikettä leikkien ulkona erilaisten esineiden inspiroimana. Työpajan teemana ovat erilaiset esineet ja kuinka niitä voi liikuttaa omalla keholla sekä millaisia tansseja syntyy niiden kanssa. Teemme erilaisia leikillisiä liikeimprovisaatioita ja tutustumme luovaan tanssiin samalla ulkoillen.
Työpajan ohjaa tanssitaiteilija Silja McNamara ja työpaja toteutetaan ulkona, muista sään mukainen varustus. 

Esitys: klo 14:30

NORDIC PUPPET AMBASSADORS – R 

Koko perheelle sopiva esitys on esineteatterillinen tutkielma tasapainosta 2–8 -vuotiaille. Se iloitsee ikäryhmälleen ajankohtaisista asioista: opeteltavista taidoista, leikistä ja mahdollisuudesta, että kaikki menee pieleen.

Voiko mummon perintöposliinilla tehdä sirkustempun ja mitä siitä seuraa? Miten toimia, kun lattia on laavaa? Maailma on täynnä mitä mielenkiintoisimpia tavaroita, vehkeitä ja vempeleitä, arvokkaita asioita ja rojua, joihin ei saa koskea. Maailma on myös täynnä yllättäviä tilanteita, joihin nämä esineet meidät asettavat.

R on hyväntuulinen leikkiinkutsu. Se väärinkäyttää esineitä luovasti, sekoittaa leikkiä ja todellisuutta sekä tarttuu asioihin, jotka ovat kohderyhmälleen ajankohtaisia.

Esityksen kesto: n. 30 min
Esitys on kaksikielinen (suomi – ruotsi).

TYÖRYHMÄ
Konsepti, ohjaus, esiintyminen, visuaalisuus: Outi Sippola
Musiikki ja äänisuunnittelu: Markus Heino
Valot: Jarkko Forsman
Puvustuksen avustus: Sirpa Järvenpää