You are currently viewing TIP-Festin ohjelmisto julki!

TIP-Festin ohjelmisto julki!

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

TIP-Fest 3-7.11.: Ääni, musiikki ja rytmi nukketeatterinäyttämöllä

Jo kahdettatoista kertaa juhlittava Turku International Puppetry Festival käsittelee tänä vuonna ääntä, musiikkia ja rytmiä nukketeatterinäyttämöllä. Nämä kolme elementtiä ovat läsnä nukketeatterissa monella eri tavalla ja tasolla. Ne elävät teoksen mukana, niin omina hahmoinaan kuin orgaanisesti hengittäen, kuin osana teoksen maailmaa. TIP-Fest haluaa herättää pohdintaa, keskustelua ja uusia luovia ideoita visuaalisen teatterin musiikkiin ja äänimaisemaan liittyvissä kysymyksissä.

Festivaalin ohjelmisto on nyt julkaistu nettisivuillamme.
Festivaalin liput ovat myynnissä 1.10. alkaen Aura of Puppetsin verkkokauppa Holvissa lukuun ottamatta Sopukan esityksiä, joiden liput saa Turun Kaupunginteatterista.

Olemme paikalla myös 1.-3.10. järjestettävillä musiikki-teemaisilla Turun Kirjamessuilla osastolla A26, jossa TIP-Festin lippuja on saatavilla huimin messutarjouksin koko viikonlopun ajan!

Festivaalin aikana kantaesityksensä saavat Anna Nekrassovan Ennen Peukalo-Liisaa ja Elina Lajusen nukketeatterillinen tangoelokuva Project O. Ennen Peukalo-Liisaa käyttää esineiden rytmejä ja laulua tarinankerronnan tukena ja Project O nauttii uuden suomalaisen tangomusiikin rytmeistä.

Nurinpäin kollektiivin lastenesitys Hula Hula on visuaalinen konsertti, ja elävästä musiikista saadaan nauttia etenkin Aino Lehtovaaran ja Erika Malkin Poor Butterfly -esityksessä sekä Nukketeatteri Sampon vauvoille ja taaperoille suunnatussa Pipussa. Lisäksi livesäveliä kuullaan Timo Väntsin ja Kari Mäkirannan kiertue-esityksessä Matti ja muita kertomuksia.

Taiteelliset johtajat Roosa Halme, Outi Sippola ja Annan Nekrassova toivottavat kaikki tervetulleiksi rytmikkään festivaaliohjelmiston pariin! Odotettavissa on kiinnostavia esityksiä ja keskusteluja, musiikillisia inspiraatioita,  uusia näkökulmia, kohtaamisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa, TIP-Festin perinteistä, ihanaa ja lämmintä festivaalitunnelmaa!