You are currently viewing Oh My Puppets! -minifestivaali Cirkossa 19.–22.4.2023

Oh My Puppets! -minifestivaali Cirkossa 19.–22.4.2023

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Nykynukketeatterin minifestivaali Oh My Puppets! tuo Suvilahden urbaaniin sykkeeseen ensi kertaa Helsingissä nähtäviä esityksiä! Uuden sirkuksen keskus Cirko täyttyy aikuisille suunnatuista nukketeatteriteoksista keskiviikosta 19.4. lauantaihin 22.4.2023, kun alan suurin yhteistyöverkosto Aura of Puppets tuo taloon tämän hetken kiinnostavimpia teoksia. Solmussa ja Maneesissa nähdään identiteettiä, politiikkaa (ja vähän identiteettipolitiikkaa) käsitteleviä sooloja sekä science-fiction -nukketeatteria. Cirkon pihalle parkkeeraavassa Karavanissa nähdään asuntovaununäyttämölle tehty lyhyt esineteatteriesitys.

Ohjelmistossa sanatonta, englanninkielistä sekä tekstivetoista nykynukketeatteria

Grus Grus Teatterin & Tehdas Teatterin yhteistuotanto Extra-neitsyt Evankeliumi on poliittinen esineteatteriesitys & välineellinen kertomus Palestiinan ensimmäisestä ja viimeisestä seksilelukaupasta. Extra-neitsyt Evankeliumi on myös ehdolla vuoden esitykseksi Teatterijärjestöjen keskusliiton keväällä järjestämässä Thalia-juhlassa 2023!

Kuuma Ankanpoikanen: Ariadne – A Mess on multi-emotionaalis-surrealistinen nukketeatterisoolo, nuketuksen ja pienten (jopa vatsasta tulevien!) äänien taidokas ylistyslaulu, joka kutoutuu identiteettisotkujen ja antiikin Ariadne -myytin villalankaiseen ytimeen. All in English!

Tehdas Teatterin Yksin ihminen tarjoilee Scifi-tunnelmia tulevaisuuden Turusta. Blade Runner ja Bertolt Brecht törmäävät nukketeatterin kanssa ja sinkoutuvat tulevaisuuden Turun ja vuoden 1989 Berliinin kautta Solmun lavalle! GPT3-kielitekoälyn kanssa dialogissa syntynyt Yksin ihminen räjäyttää järkäleet rakkaudella kappaleiksi. Savun keskeltä nousee upottava, realismista irronnut ja erittäin nukketeatterillinen pienoismaailma luojineen.

TeatteriQon Tea for Two on asuntovaununäyttämölle tehty leikkisä ja herkullisen ironinen, sanaton esineteatteriesitys, jossa tee on parasta tarjoilla viileänä. Tea for Two on pieni tarina naapuruksista jotka rakastavat kupillista kuumaa teetä – ilman toistensa seuraa. Maailmassa jossa luonnonkatastrofit seuraavat toisiaan, kohtalo sitoo heidät kuitenkin yhteen.

Oh My Puppets! on vuodesta 2017 järjestetty nykynukketeatterin minifestivaali, joka esittelee ajankohtaista nukketeatteria vapaan kentän nukketeatteritaiteilijoilta- ja työryhmiltä.

Cirko – Uuden sirkuksen keskus on toiminut nykysirkuksen edistäjänä ja kehittäjänä vuodesta 2002 ja on tunnettu korkeatasoisen kotimaisen ja kansainvälisen nykysirkuksen näyttämönä.

Katso ohjelmisto ja lipputiedot täältä.