Kuuma Ankanpoikanen: Ariadne – a Mess

10.–11.11.2023 Turku I

Kuuman Ankanpoikasen uusin nukketeatteriteos Ariadne – A Mess solmii yhteen suomalaisuuden rakastettavimmat identiteettiongelmat ja kreikkalaisen mytologian hirviöt labyrintteineen ja lankakerineen. Lopputulos on hurmaava multiemotionaalinen nukketykitys, joka sekä viihdyttää, sotkee että vetää katsojansa mukaan kulttuurien sekamelskaan. 

It’s not easy to be a Finn. The one without a decent history or self-esteem who looks like a potato. The one who can’t open their mouth and is better with moose than with people. I would change all my great genetic nature-relationships for even a little bit of Mediterranean cultural heritage and social skills.  And I would sacrifice all that is or has ever been mine, if somebody like that, not like me, loved me back.

Merja Pöyhösen nukketeatterisoolo sotkeutuu kreetalaisten myyttien ja lomamuistojen kautta suomalaisen identiteetin ytimeen. Se on rakkaudentunnustus juurille ja taustoille, nukeille, viinille, metsille ja minotauruksille. Se on myös yhden naisen nukketeatterillinen taidonnäyte ja itsensäylitys: sekä nukkehahmojen lukumäärässä, että tuoreesti haltuunotetussa vatsastapuhumisen taidossa.

Nuketusta! Puhetta vatsasta! Puhetta kulttuuri-identiteeteistä! Identiteettisotku! Muitakin sotkuja! Kuten rakkaussotkuja! Ylipäätänsä ihan tosi monta tunnetta ihan tosi lyhyessä ajassa! Lähinnä hauskasti! Ja englannin kielellä! Ja ihan yksin! Just in one hour!

Kuva: Jesper Dolgov

ESITYKSET

pe 10.11. klo 19
la 11.11. klo 15
Turun Kaupunginteatteri, Sopukka
Liput 15€ / 25 € Lippu.fi tai Turun Kaupunginteatterin lipunmyynti Lippis

Ikäsuositus: 14 +
Kesto: 1h 10min, ei väliaikaa
kieli: englanti

TYÖRYHMÄ
Concept, script, performing: Merja Pöyhönen
Puppets: Merja Pöyhönen, Eve Mäkitalo, Hanne Lammi, Helena Markku
Light design: Essi Santala
Music: Antti-Juhani Manninen
Sound dramaturgy: Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen
Assistant of everything: Eve Mäkitalo

Produced by: Kuuma Ankanpoikanen

”Kaikki on mahdollista kun välineen tuntee tarpeeksi hyvin. Kuuma Ankanpoikanen tuntee.”

-Helsingin Sanomat 8/2023

Villalanka ja neulomalla luodut hahmot ovat yksi olennainen kokonaisuuden muovaaja. Mutta ehdoton huippu on sooloesityksen esiintyjä Merja Pöyhönen. Hän on aivan ilmiömäinen nukkenäyttelijä, jonka sormista ja kahdesta niihin kiinnitetystä silmästä syntyy mitä elävimpiä hahmoja.

Demokraatti 08/2022
Kreetan prinsessa Ariadne ei voi lähteä vaikka haluaisi. Perjantaina hänellä on ensi-ilta. Kuva: Jesper Dolgov

Daily Minotaur haastatteli esityksen nukkeja sekä esiintyjää ensi-iltaviikolla, lue juttu täältä!