Teatro Matita & MCLU Koper: BEING DON QUICHOTTE

Teatro Matita & MCLU Koper: BEING DON QUICHOTTE

5.11. klo 19, TEHDAS Teatteri I Objektiteatteriesitys kahdelle esiintyjälle ja marionetille. Mukana menossa on myös pöytä ja joukko yhdentekeviä esineitä. Esitys pohjautuu Miquel Cervantesin veijariromaanin teemoihin, Jan Švankmajer poeettiseen visuaalisuuteen sekä nykynukketeatterin tekijän elämään. Being Don Quichotte uhmaa mennyttä ja nykyhetkeä, yksilöä yhteiskuntaa sekä ennen kaikkea nukettajaa ja hänen nuketettavia objektejaan.

Tragikomedian alussa tapaamme köyhän, vailla näyttämöä ja valaistusta elävän puppeteerin, jonka on selviydyttävä työstään vain yhden marionetin voimin. Tapaamme myös asioihin puuttuvan managerin, joka haluaa rakentaa kaupallisen menestysesityken. Näin perinteinen nukketeatteriesitys eskaloituu sekoitukseksi fyysistä tetteria, commedia dell’artea sekä sympäri tilaa leviäviä surrealistisia kohtauksia, joihin myös yleisö tempautuu mukaan.

Nukenrakennuksesta vastaavan marionettimestari ja kahden monitaitoisen nukketeatteritaiteilijan voimin rakentuva esitys yhdistää perinteisiä ja moderneja tulkintoja nukketeatterista haastaen samalla koko taiteenlajin merkityksellisyyttä. Identiteettikysymyksiä, kulttuuria ja muita postmodernin ajan aiheita kyseenalaistaen esityksen provokaatio näyttäytyy vihdoin itseironisena turhautuneisuuden purkamisena.

Esitys: Perjantaina 5.11. klo 19:00, TEHDAS Teatterissa
Kesto: 60 min
Kieli: English
Ikäsuositus: 15 +
Liput: 20 / 25€ Holvista

Teatro Matita (Matija Solce, Filip Šebšajevič)

Matija Solce perusti Teatro Matitan vuonna 2002 valmistuttuaan napolilaisesta Bruno Leonen perinteikkäästä nukketeatterikoulusta. Matijan ensimmäiset teokset E Beh? (2002) sekä Little Night Tales (2003) saavuttivat suurta suosiota ja kiersivät sittemmin ahkeraan useita kansainvälisiä festivaaleja. Teatro Matita on kerännyt toimintansa aikana yli 30 kansainvälistä palkintoa erityisesti Euroopasta.  Viimeisimmissä teoksissaan Matija on kokeillut rakentaa nukketeatteriesityksiä musiikillisten periaatteiden varaan.

TYÖRYHMÄ Ohjaus: Vida Cerkvenik Bren & Matija Solce Nukenrakennus: Mitja Ritmanič Lavastus, musiikki, käsikirjoitus: Matija Solce Esiintyjät: Filip Šebšajevič, Matija Solce