You are currently viewing Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri: Prinsessa Pikkiriikki
Prinsessa Pikkiriikki - kaikkien tuhmuroijien sankari

Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri: Prinsessa Pikkiriikki

7.11. klo 12:30 ja 15:30 TEHDAS Teatterin Vintti I

Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa.

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on värikäs ja vauhdikas koko perheen nukketeatteriesitys, joka on täynnä arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä. 

Prinsessa Pikkiriikki kyseenalaistaa aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käy läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin. Sankarimme taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Kokonaisuudesta koostuu tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka on  mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta maaginen ja täynnä mahdollisuuksia! 

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan ja se nähdään nyt ensimmäistä kertaa nukeille sovitettuna. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan. 

Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Esitykset: su 7.11. klo 12:30 ja 15:30 TEHDAS Teatterin Vintti, Itäinen Rantakatu 64
Kesto: 55 min 
Ikäsuositus: 5+ alakouluikäisiin, sopii mainiosti koko perheelle
Kielet: suomi
Liput 10 / 15 € Holvista
Kuva: Jussi Virkkumaa

TYÖRYHMÄ: 
Dramatisointi: Merja Pöyhönen
Ohjaus: Timo Väntsi
Nuket, lavastus, tarpeisto ja puvut: Pia Kalenius
Musiikki: Valtteri Lipasti
Valosuunnittelu ja tekniikka-ajo: Antton Kainulainen
Näyttämöllä: Pia Kalenius ja Merja Pöyhönen
Graafinen suunnittelu: Mia Kalenius
Tuotanto: TEHDAS Teatteri ja Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen
Esitysoikeus: Agency North