You are currently viewing Tehdas Teatteri: Hamilton-manaatin vaikea elämä

Tehdas Teatteri: Hamilton-manaatin vaikea elämä

9. & 10.11.2023, aikuisille

Heitetään haikean hilpeät jäähyväiset ihmiskeskeisyydelle ja lähdetään turbulenssin ajamalle matkalle kohti kaaosta!

Outoja olentoja ja muodonmuutoksia! Animoidussa materiassa hengittävää ja kirkuvaa runoutta! Virtaavan veden arvaamatonta logiikkaa! Hamilton-manaatin vaikea elämä on märkää, repaleista ja uteliasta aikuisten nykynukketeatteria.

Palkitun runopioneeri Tommi Parkon runokirjaan perustuva episodimainen teos syntyi matkalla Jäämerelle, moottoriteiden ruuhkissa ja huikaisevissa erämaamaisemissa, kaaos kartturinaan. Korona-pandemian laitettua aivan uuden kaaosvaihteen silmään Hamilton-manaatin vaikean elämän ensi-iltaa siirrettiin kuudesti! Valmista näyttämöteosta ei esitetty lainkaan julkisesti yleisölle vaan lopulta esityksen pohjalta toteutettiin ainutlaatuinen runoelokuva, joka sai ensiesityksensä huhtikuussa 2021.

Nyt työryhmä pyöräyttää teoksen vielä kerran jengoiltaan ja tuo festivaaleille vielä yhden täysin uuden ja ainutkertaisen variaation teoksesta. Hamilton-manaatti voi olla hauska mutta ei piristävällä tavalla. Se tuijottaa vähän liian pitkään muodottomaan, hekumoi pakofantasioilla ja kysyy: mitä on tuntematon meissä?

TYÖRYHMÄ: Maiju Tainio, Jarkko Forsman, Antti-Juhani Manninen, Riikka Mellin, Sirpa Järvenpää, Reetta Moilanen, Jussi Virkkumaa, Heikki J. Järvi


Kesto: 1h 20min
Kieli: suomi
Ikäsuositus: aikuisille (14 +)
Liput 27, 50€ / 17,50 € Lippu.fi

Esitykset osana TIP-Festiä

Torstai 9.11.2023 klo 20:00 ENSI-ILTA
Perjantai 10.11.2023 klo 18:00
Tehdas Teatteri, Itäinen Rantakatu 64, Turku.