nukketeatteriesitys, jossa koirakomiikkaa

Teatteri SudenEnne: KULTA NOUTAVAINEN JA KUMMAN KIUKKUINEN SIIVEKÄS (2015)

Kulta Noutavainen asuu hohtavan valkoisessa koirankopissaan ja sitä ympäröivässä pikku puutarhassaan. Koirankopin ja puutarhan jakaa Kulta Noutavaisen kanssa Noora Kultanen, joka muistuttaa ihmistä, mutta on ulkonäöstä päätellen ollut liian kauan vain kultaistennoutajien seurassa…

Kulta Noutavainen ja Noora Kultanen elävät siistiä, rauhallista ja hiljaista elämää. Hännät heiluvat, ja he ovat aina kilttejä ja iloisia. Kaikki on mallillaan, kunnes puutarhasta löytyy kultainen muna. Ystävykset piilottavat upean munan aarrearkkuunsa. Pian alkaa kuitenkin kuulua korvia riipivää raakuntaa. Kulta Noutavaisen ja Noora Kultasen rauhan rikkoo kumman kiukkuinen siivekäs.

Esityksessä esiintyy ihmisnäyttelijän ja nukkejen lisäksi ihka oikea kultainennoutaja!

Nukketeatteria ja koirakomiikkaa sisältävä esitys sai ensi-iltansa heinäkuun lopulla 2015 lasten Hippalot -taidefestivaalilla Hämeenlinnassa, jonka jälkeen esitys kiersi päiväkodeissa.

Esitystä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskuksen Varsinais-Suomen Taidetoimikunta sekä Turun Kaupunki.

Kulta Noutavainen ja kumman kiukkuinen siivekäs on nukketeatteritaiteilija Iisa Ilona Tähtisen sooloteos, ja se on osa Teatteri SudenEnteen ohjelmistoa. Avustavina ohjaajina toimivat Niina Lindroos, Leena Harjunpää ja Pauliina Vesslin.

Ikäryhmät: 1+
Kielet: suomi
Kesto: 30 min