Aurinkobaletti & TEHDAS Teatteri: NOOAT – SILLÄ HÄN OLI HERRALLE MIELUINEN (2018)

Aurinkobaletin ja Tehdas Teatterin yhteistuotanto Nooat vyöryttää näyttämölle täyslaidallisen nukketeatteria ja tanssitaidetta. Nooan arkista ja suuresta tuhotulvasta ammentava esitys leikittelee raamatun ikiaikaisella tarinalla yhdistellen siihen omaehtoista maailmanluomista ja lajivalintaa.

Kun Jumala oli luonut ihmisen, hän oli siihen tyytymätön. ”Minä pyyhin maan päältä ihmisen, jonka olen luonut, ja ihmisen mukana karjaeläimet, pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt.” Jumala pyyhkii kaiken pois, säästäen vain muutaman puhdasmielisen ja -rotuisen, jotka pääsevät aloittamaan puhtaalta pöydältä. Näinkö se toimii? Pystyykö pahuuden huuhtomaan pois vedenpaisumuksella? Johtaako uusi alku mihinkään?

Raamatun lisäksi esityksen rakennuspalikoina toimivat kysymykset keinoälystä, historian toistamista virheistä, ihmisen lajiherruudesta sekä valituista kansoista. Näistä kaikista sekä neljästä tanssijasta, kolmesta nukettajasta, yhdestä kylpyammeesta, kasasta muovia, epämääräisestä määrästä ihmisraajoja sekä luomakuntamme herrasta – mursusta – muotoutuu kahden taiteenlajin hurmaava hyökyaalto.

KOREOGRAFIA JA OHJAUS Urmas Poolamets ja Merja Pöyhönen
ESIINTYJÄT Aurinkobaletti (Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Patrick Di Quirico, Elina Raiskinmäki) ja Tehdas Teatteri (Anna-Kaisa Kuisma, Jaakko Lilja, Laura Sillanpää)
NUKET, LAVASTUS, PUVUSTUS Laura Hallantie, Pia Kalenius, Jenni Rutanen
VALOT Marko Kallela
ÄÄNET Konsta Savolainen
KUVA Jenni Rutanen & Laura Hallantie
TUOTANTO Aurinkobaletti & Tehdas Teatteri

ENSI-ILTA Aurinkobaletissa 23.3.2018