You are currently viewing Anna-Kaisa Kuisma

Anna-Kaisa Kuisma

Ohjaaja, esiintyjä, nukenrakentaja, lavastaja

Anna-Kaisa Kuisma on nukketeatteriohjaaja, näyttelijä, nukellanäyttelijä, esiintyjä, nukenrakentaja, lavastaja ja nukketeatteri-ilmaisun ohjaaja.

Kuisma hönkäisee henkiin vaikka puukepakon. Hänellä on konsteja, joilla kuka vain voi oppia tekemään saman, jos kiinnostaa. Hän värkkää mielikuvituksen hengentuotteita toteen, eli tekee nukkeja ja muuta sellaiseksi luokiteltavaa. Hän opettelee sommittelemaan ja tuomaan näkymätöntä näkyväksi, ja tekee tiloja ja tilanteita näyttämölle tai näyttelyiksi. Kuisma ohjaa ja rakentaa ja myös assisteeraa; hän toimii niin nukketeatteri-ilmaisun apusilmänä kuin vara-aivoinakin tuotannoissa.

Kuisma punkee estradille nuken kanssa tai ilman, naamiossa tai naama naturellina, laulaa luikauttaa ja tanssii, jos niin toivotaan ja kauniisti ohjaillaan. Kaiken aikaa hän kuulostelee tuntosarvet höröllä uusia monialaisia yhteistyömuotoja ja -tilaisuuksia. Tänään hän on tässä, huomenna ehkä jo siellä tai tuolla.

Kuisma on valmis oppaaksi ja ohjaamaan. Haluatko samoilla mielikuvituksesi äärelle, penkomaan ja hoksaamaan hiljaisuudessa lymyileviä ideoita käytettäväksi töissäsi, harrastuksissasi tai arjen voimavarana? Kuismaa voi kutsua kippariksi nukketeatterillisiin ihmettelykokoonpanoihin: kursseille, koulutuksiin, konsultointeihin, tyhy-päiviin, kerhoihin, kinkereihin – mikä nimitys itsellesi luonnikkaalta ikinä tuntuukaan. Kuisma liikkuu työn perässä ja hurauttaa sinne, minne kutsu käy. Hän kuulostelee ja ottaa mahdollisuuksien mukaan vastaan kaikenlaisia kummia hommia!

Kuisman kiinnostuksiin kuuluvat nukketeatteritaiteen ja -näkökulman mahdollisuudet eri aloilla, työskentely kestävän kehityksen päämäärien pohjalta, työskentely ja vaikuttaminen ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi, kuvataidelähtöinen taiteellinen työskentely, luonto ja luonnossa liikkuminen.