You are currently viewing Ishmael Falke

Ishmael Falke

Ohjaaja, esiintyjä, opettaja

Ishmael Falke on nukketeatterin ohjaaja, esiintyjä sekä alan opettaja. Falken erityistaito on nukketeatterin opettaminen. Hän on opettanut vuodesta 2003 monenlaisia ryhmiä ja myös julkaissut nykynukketeatterin opaskirjan sekä näytelmäkokoelman. Toinen erityistaito on paikkasidonnaisen nukketeatterin tekeminen teatteritilojen ulkopuolelle, mistä hänelle on kertynyt pitkä ja monipuolinen kokemus. Näiden asioiden ohella hän ohjaa ja esiintyy aktiivisesti nukketeatteriesityksissä Suomesta aina Brasiliaan, Venäjälle ja Kuubaan asti.

Falke on valmis pitämään nukketeatterin kursseja ja työpajoja, ohjaamaan nukketeatteriesityksiä mielenkiintoisissa ja haastavissakin tiloissa ja soveltamaan nukketeatteria yhteisöllisissä taideprojekteissa.

Falke tykkää koetella nukketeatterin rajoja – testata, mitä kaikkea voi animoida ja millä tavalla. Häntä kiinnostavat materiaalien ja tilojen kertomat tarinat ja ideat, ristiriidat sekä vanhojen ja tuttujen tarinoiden purkaminen ja uudelleen rakentaminen. Hän tykkää ottaa esityksillään kantaa päivänpolttaviin aiheisiin ja olla mukana vaikuttamassa taiteellaan siihen, mihin maailma on menossa.

ishmaelfalke.com