You are currently viewing Laura Sillanpää

Laura Sillanpää

Ohjaaja, esiintyjä, nukenrakentaja, opettaja, työpajat, klovneria

Laura Sillanpää nukketeatteritaiteilija, FM (yleinen kirjallisuustiede ja luova kirjoittaminen), sairaalaklovni ja kirjoittaja. Sillanpää on opiskellut nukketeatteria Ranskassa, jossa hän on myös tehnyt töitä niin nukenrakentajana kuin näyttelijänä ja nukettajanakin eri ryhmien ja taiteilijoiden kanssa, kuten Edouard Baerin, Le Théatre de Jarnisyn, Strasbourgissa Tohu Bohu Théâtre’n, Pariisissa Eric de Sarrian ja Normandiassa Le Théâtre de l’Illusian kanssa. Hän on myös kirjoittanut nukketeatterille.

Nukettajana ja näyttelijänä hän on nauttinut erityisesti työstä yhtenä Yngvild Aspelin Cie Plexus Polaire -teatteriryhmän jäsenenä. Turussa hän tekee työtä myös Sairaalaklovnit ry:n sairaalaklovnina. Sillanpäällä on vuonna 2017 valmistunut Rapu-sooloesitys, jota hän on esittänyt suomeksi, ranskaksi ja englanniksi. Hän on myös pitänyt luovan kirjoittamiseen ja monitaiteeseen keskittyneitä työpajoja maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille.

Sillanpään erityisosaamista on fyysinen teatteri, klovneria, pöytänuket, dramaturgia, liike, tanssi, kirjoittaminen, nukenrakennus, jooga, luova leikki. Sillanpää on valmis kaikkeen, sillä hän on monipuolinen, mitään pelkäämätön nainen, joka osaa nukettaa, näytellä, kirjoittaa ja rakentaa. Hänellä on tarjottavanaan iso sydän, lämpimät kädet, paitsi venyvä keho myös notkea mieli sekä kaiken kattava huumorintaju. Sillanpäätä kiinnostavat ihmisenä ja naisena maailmassa oleminen, kehollisuus, ihmisten väliset suhteet, monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus, henkinen ja fyysinen hyvinvointi, kirjoitetut ja lausutut sanat, yhteisöllisyys sekä kauneus.