You are currently viewing Lotta Virtanen

Lotta Virtanen

Esiintyjä, nukenrakentaja, puvustaja, lavastaja, työpajat

Lotta Virtanen on vuonna 2007 Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja. Valmistumisestaan lähtien hän on työskennellyt freelance-nukketeatteritaiteilijana.

Esiintyy – nukeilla ja ilman.
Puvustaa – ihmisiä, nukkeja, työryhmiä tai vaikka jättiläistontun…
Lavastaa – sisällä ja ulkona.
Rakentaa – nukkeja, asuja ja asusteita.
Tarpeistaa – esityksiä, kuvauksia, somistuksia.
Pystyttää nukkenäyttelyitä.
Ja lisäksi ohjaa erilaisia kädentaitotyöpajoja.

Virtanen on valmis ja avoin kaikenlaisille uusille yhteistyöehdotuksille. Hän on monipuolinen alan osaaja, eikä pelkää uusia haasteita. Hän esiintyy valmiilla esityksillään ja harjoittelee mielellään uusia, ohjaa työpajoja, suunnittelee ja toteuttaa visuaalisia kokonaisuuksia, ompelee, rakentaa, ideoi ja järjestää.

Virtasta kiinnostaa kaikenlainen luova työ. Hän rakastaa pulmien ratkontaa, asioiden vertailua ja etsintää sekä sitä hetkeä, kun asiat loksahtavat paikoilleen, oli sitten kyse roolihahmon sisäistämisestä, sauman ompelusta, kesäteatterin lavastuksesta tai kädentaitotyöpajan materiaalivalinnasta. Virtanen on näppärä ja kekseliäs. Hän pitää ompelusta, leivonnasta, kirkkaista väreistä, askartelusta, kissojen paijailusta ja puutarhan huolettomasta hoidosta. Hänelle tärkeitä asioita ovat ekologisuus ja kierrättäminen, ihmisten ja eläinten tasa-arvo sekä hyvinvointi ja itsensä kehittäminen. Hän haluaa tehdä viihdyttävää ja samalla koskettavaa taidetta.