You are currently viewing Mona Krueger

Mona Krueger

Esiintyjä, näyttelijä, muusikko (viulu, klassinen laulu)

Mona Krueger on Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta keväällä 2014 valmistunut taiteilija. Teatterin tekemisen hän aloitti näyttelemällä, mutta lopulta nukketeatterin taianomainen maailma vei hänet mukanaan. Fantastisen ja realistisen maailman rajapinnalla tasapainottelevat nuket tarjoavat lähestulkoon loputtomasti erilaisia tapoja ja mahdollisuuksia ilmaisuun. Yhä uudelleen nuket yllättävät Kruegerin, ja yhä uudelleen hän oivaltaa asioita, jotka jo luuli ymmärtäneensä.

Kruegerin koulutuspohja on laaja ja ylettyy nukketeatterista musiikkiin ja draamaan. Vuosien saatossa hän on tosin onnistunut sotkeutumaan myös fyysiseen teatteriin, pantomiimiin ja tanssiin. Tästä johtuen hänen työnsä ei yleensä orjallisesti seuraa vain yhtä teatterin tekemisen tapaa, vaan yhdistelee elementtejä sieltä, mikä kulloistakin projektia parhaiten palvelee. Visuaalinen teatteri sekoittuu fyysisen kanssa, jolloin lopputuloksena on usein nukkejen, materiaalien, liikkeen, äänen ja ihmiskehon fuusio. Vaikka Krueger rakastaa ja haluaa tehdä juuri sitä, mitä nyt tekee, hän on aina myös valmis tutkimaan ja kokeilemaan jotain täysin uutta. Haasteet pitävät hänet liikkeessä.

Pääasiassa Krueger toimii esiintyjänä, mutta ohjaaminen viehättää häntä myös. Vahvan kielitaitonsa ansiosta hän pystyy esiintymään suomen kielen lisäksi myös englanniksi ja saksaksi. Tällä hetkellä hän työskentelee nukettajana kiinnityksellä Chemnitzin kaupunginteatterissa, Saksassa.

http://monakrueger.wix.com/monakrueger
http://www.theater-chemnitz.de/