You are currently viewing Roosa Halme

Roosa Halme

Ohjaaja, esiintyjä, säveltäjä, muusikko (mm. piano, harmonikka, saksofoni), hoivataide, varjoteatteri

Roosa Halme on nukketeatteritaiteilija (Turun Taideakatemia, 2009) ja säveltäjä (Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2008). Nukketeatterin maailmaan hänet johdatti musiikkiopintojen keskellä pidetty tauko, jonka hän vietti Ranskassa kulttuuriorganisaatiotyössä ja Unkarissa, missä hän päätyi oppipojaksi Budapestin nukketeatteriin.

Halmetta kiinnostavat ihmismieli ja assosiaatiot, eläinten ja lasten mielenjuoksu ja puhtaan ilon ja riemun sekä muiden tunteiden syntyminen ja synnyttäminen ihmisessä. Teatterissa hänelle on tärkeintä tunnelman kokeminen, ja häntä kiehtoo wagnerilaisen kokonaistaideteoksen idea.

Halme on valmis monenmuotoiseen yhteistyöhön eri tahojen kanssa: vetämään koulutuksia ja työpajoja sekä toimimaan muusikkona ja nukketeatteriesiintyjänä ja -ohjaajana erilaisissa tiloissa ja yhteyksissä kaikenikäisten parissa. Luonteeltaan hän on tutkija, ja hän haluaa päästä käsiksi asioiden juuriin ja rihmastoihin. Halme nauttii myös kirjoittamisesta.

Halme on kansainvälisen TIP-Festin perustajajäsen ja osa taiteellista johtoryhmää. Hän on myös toiminut nukketeatteritaiteen läänintaiteilijana ja esiintynyt laajasti sekä kotimaassa että kansainvälisesti, mm. KO-KOO-MOn Palikkateatteri-konseptilla.