Tytti Marttilan sooloteos Balticum, mereni

Tytti Marttila: BALTICUM

Visuaalinen teatteriesitys Itämerestä

Balticum on Tytti Marttilan sooloteos, joka etenee Itämeren ulkosaaristossa kuvattujen videoprojisointien, kokeilevan varjoteatterin ja merellisen äänimaailman keinoin. Lisäksi esitys sisaltää teksteja, jotka on koostettu Marttilan Bengtskarin majakan rantakallioilla tekemistä huomioista ja muistiinpanoista.

Esityksen näkokulmana on ihmisen tapa katsoa ja kokea merta: avaran horisontin kaipuu ja rantaveden kihisevien yksityiskohtien tarkkailu, ulappaunelmat ja ranta-askareet. Balticum on esityksena kokemus, jonka kautta voi haistaa suolaisen meriveden tuulahduksen, tuntea rantahiekan lämmon ja kokea rauhan silmän levätessa rannattomalla aavalla. Balticum vie katsojan merelle kohtaamaan sen vanhan ja väkevän voiman.

Marttilan lisaksi Balticumin miehistoon kuuluvat ohjaaja Julia Gauffin, äänisuunnittelija Katri Puranen seka valokuva- ja videomateriaalien tekijä Milla Koivisto (Manual productions), joille kaikille luonto on taiteellisen tyoskentelyn keskeinen inspiraation lähde. Balticum-esitys onkin syntynyt tekijöidensä halusta välittää eteenpäin merestä hurmioitumista ja kokemusta meren äärellä kasvamisesta.

Balticum sain ensi-iltansa keväällä 2020 Tampereella

Esityksen kesto on n. 50 minuuttia.

Esitys soveltuu myos katsottavaksi ilman suomen kielen taitoa

Lisätiedot: sanna@auraofpuppets.com

Yhteistyotahot:
Esitys valmistuu yhteistyossa Suomen varjoteatteriyhdistyksen kanssa, jonka perustajajasen Marttila on, sekä visuaalista osaamistaan tarjoavan Koiviston Manual Productions -yrityksen kanssa. Osa työryhmästä on nukketeatteritaiteilijaverkosto Aura of Puppetsin jäseniä.

Projektia tukevat:
Vivicas Vänner- säätio
Ida Aalberg- säätion Petra Üexkullin rahasto
Taike Uusimaa
Helsingin kaupunki
Tampereen kaupunki