Tehdas Teatteri, Framil ry & Aura of Puppets: Hattujahti

Sukupolvia yhdistävä nukketeatteriseikkailu pihapiirissä.

Papalla on aina hattu päässä. Paitsi kun hän nukkuu. Eräänä aamuna hattu on kadonnut, mikä on tietenkin katastrofi. Hattu on Papalla oltava, ja pian omituiset naapurit ja salaperäisesti ilmestyvät vihjeet johtavat Papan ennen kokemattomille teille hatun perässä. Sekopäisen matkan varrelta Pappa ei löydä hattua vaan viisi pientä esinettä, jotka saavat hänet muistamaan…

Hulvaton ja koskettava Hattujahti-esitys perustuu Viirun ja Pesosen luojan Sven Nordqvistin lastenkirjaan Hattjakten. Rakastetun kirjailijan vähän tuntemattomammaksi jäänyt kirja nähdään nyt ensimmäistä kertaa ammattilaistoteutuksena suomalaisessa teatterissa. Kirjan maailman ja sen mielikuvituksellisten yksityiskohtien henkiin herättämiseen ei voisi löytyä sopivampia tekijöitä kuin turkulaiset nykynykketeatterin huippuammattilaiset.

Kuva: Jussi Virkkumaa

Hattujahti-esitykseen ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, mutta kutsumme tälle löytöretkelle erityisesti 4-10 -vuotiaita lapsia isovanhempien tai muiden läheisten elämänkonkarien kanssa. Esitysreissuun kannattaa varata reilusti aikaa, sillä esityksen jälkeen yleisö saa tutustua esityksen nukkeihin ja jatkaa yhteistä ajanviettoa pihalta löytyvien luovuutta kutkuttavien tehtävien parissa.

Hattujahti on kiertue-esitys, joka on kevään 2021 ensi-illan jälkeen vieraillut hoitolaitosten pihoilla ja puutarhoissa ympäri Suomea. Katsomoon kutsutaan nuoremman polven naapureita läheisistä päiväkodeista ja kouluista ja näin riemukas esitys vahvistaa sukupolvien välistä yhteyttä inspiroivalla ja turvallisella tavalla.

Hattujahti-hanke on Tehdas Teatterin, Framil ry:n ja Aura of Puppetsin yhteistuotanto. Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Turun teatterisäätiö ja Turun kaupunki. Hattjakten-kirjan oikeuksia valvoo Draken Teaterförlag AB.

TYÖRYHMÄ:

Alkuperäisteoksen dramatisointi ja käännös: Seija-Leena Salo
Ohjaus: Seija-Leena Salo
Lavastus ja nuket: Maiju Tainio, Iisa Tähtinen, Lotta Virtanen
Puvustus: Lotta Virtanen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Aino Lehtovaara
Esiintyminen: Nanna Mäkinen, Lotta Virtanen
Yleisötyön suunnittelu: Seija-Leena Salo, Iisa Tähtinen, työryhmä

Keikkatiedustelut

Sanna Soni: sanna@auraofpuppets.com

Ikäsuositus 4 +
Kesto: n. 45 min
Kieli: suomi