Sillanpää & Haavisto: Kuukautiskabaree

Kuukautiskabaree on esitys riemusta, häpeästä ja peloista, jotka liittyvät kuukautisiin. Se on Laura Sillanpään ja Janna Haaviston fyysistä komediaa ja nukketeatteria yhdistävä näyttämöteos, joka käsittelee kuukautisia koskettavasti huumorin kautta. Kuukautiskabaree on syntynyt halusta kertoa seksistä ja kuukautisista sekä käsitellä kuukautisiin liittyviä myyttejä tai uskomuksia. 

Lattialla on verijälki. Kuka on tehnyt sen ja miksi? Klovnit alkavat selvittää veren ja kuukautisten mysteeriä. Kabareenumeroista muodostuvassa kokonaisuudessa pohditaan pimpin ja pippelin eroja, kohdataan pölyinen pimppireliikki ja lauletaan ponteva pimppihumppa. Nukketeatteri ja klovneria lavalla toisiaan täydentävinä taidemuotoina mahdollistavat villit metaforat sekä luovat esitykseen poetiikkaa.

Kuukautiskabaree juhlii kuukautisten voimaa: veri on vaikuttavaa ja voimakasta, veri on osa elämää. Esitys voimaannuttaa katsojansa – sukupuoleen katsomatta. Se puhuu veren voimasta, naiseudesta ja sen kautta ihmisyydestä. 

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus, nuket, esineet: Laura Sillanpää
Ohjaus, lavalla: Janna Haavisto ja Laura Sillanpää
Valosuunnittelu: Timo Ollilla/ Jarkko Forsman
Animaatiot ja käsikirjoitusapu: Kari Pieskä
Musiikki: muusikko ja nukketeatteritaiteilija Roosa Halme 
Yleisö, työpajat: seksuaaliterapeutti Hanna Lasonen
Graafinen suunnitelu: Oona Leinovirtanen ja Paul Krispjin

Kuukautiskabareen teatteriensi-ilta on keväällä 2023. Kouluissa ennakkoesityksiä on mahdollista tehdä jo syksyn 2022 aikana.
Tiedustelut: sillanpaa.laura(at)gmail.com tai sanna(at)auraofpuppets.com

Kuva: Paul Krispijn
Kuva: Paul Krispijn