Nukketeatteri Luuviulu: MIES JOKA HALUSI NÄHDÄ KOKO MAAILMAN

Mies joka halusi nähdä koko maailman on vuorovaikutuksellinen nukketeatteriesitys, joka pohjautuu Kaarina Helakisan tarinaan. Esityksen käsikirjoitus ja visuaalinen ilme on Iida Vanttajan luoma.

Esitys kunnioittaa elämää ja kaikkia eliöitä maapallolla, sekä ihmisten luomaa kauneutta sen eri muodoissa. Pienen miehen matka maailman ympäri tapahtuu kirjojen, karttojen ja mielikuvituksen avulla. Esitys tuo taianomaisesti ja humoristisesti koko maapallon katsojien silmien eteen. Mies, joka halusi nähdä koko maailman sai ensi-iltansa Sellosalissa helmikuussa 2019. Se nähtiin maaliskuussa 2019 Hurraa! -festivaaleilla, jossa se sai haltioitunutta palautetta niin aikuiskatsojilta kuin lapsiraadiltakin.

Näyttämöllä nähdään monipuolisesti nukketeatterin eri keinoja. Pöytänuket, esineet sekä varjoteatteri-ilmaisu luovat taitavien nukettajien käsissä nukketeatterin vahvan taikamaailman, jossa valas voi laulaa valtameressä ja viidakko kasvaa ulos tapetista. Esityksen tunnelmallinen äänimaailma kuljettaa tarinaa maailman ympäri.

Esityksen kohderyhmänä ovat erityisesti 4-8 vuotiaat lapset. Se on tunnelmallinen ja kiehtova tarina unelmien ja pelkojen kohtaamisesta, pienestä ihmisestä suuressa maailmassa ja siitä kuinka mielikuvitus ja jakaminen tekevät onnelliseksi. Esitys soveltuu hyvin myös lasten ja vanhusten yhteiseksi teatterikokemukseksi.

Kesto: 35 min
Ikäsuositus: 4+
Kieli: suomi
Esityksessä käytetyt tekniikat: Pöytänuket, esineet, varjoteatteri, videoprojisoinnit