Viisas Matti ja muita juttuja

Runomittaajat kiertävät puistoja ja pihoja

Viisas Matti ja muita juttuja on kahden runomittaajan, muusikko Kari Mäkirannan ja nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin kiertävä pihateatteri, joka seisahtuu kaupunkipuistoihin, jokirantaan, yksityisjuhliin tai vaikka palvelutalon pihalle.

Uutterat mittaajat pysähtyvät mittaamaan niin puiston penkkejä kuin sanojakin. Kahvitauolla kaverukset iskevät tarinaa ja siitä versoo potpuri suomalaisia kansansatuja suurella sydämellä esitettynä. Hieman absurdien ja hölmöjen tarinoiden punaisena lankana on loputon optimismi ja mahtailijoiden höynäyttäminen. Musiikin siivittämänä käsinukkehahmot kuten Viisas Matti, Hauki ja Kiiski, Ampiainen Pampiainen sekä Tonttu saavat oman tähtihetkensä näyttämöllä.

Esityksen ensi-ilta on sunnuntaina 20. kesäkuuta 2021 Turun Seikkailupuistossa. Sen jälkeen esitys putkahtaa erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin Turussa ja Turun seudulla.

Runonmittaajat parkkeeraavat mieluusti paikkoihin, joissa ihmiset kuljeskelevat ja viettävät aikaa. Viisas Matti -kokonaisuus voidaan esittää isolle joukolle tai vaikka vain muutamalle katsojalle kerrallaan.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Viisas Matti toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa ja esitys on nähtävissä kesän aikana myös Turku 2029 – tapahtumamatoilla.

Kesto: 30 min.
Kieli: suomi (joskus osin ruotsinkielinen)
Ikäsuositus: kaikenikäiset 3-vuotiaasta ylöspäin

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus: Timo Väntsi ja työryhmä
Ohjaus: Marja Susi
Musiikki: Kari Mäkiranta
Esiintyjät: Timo Väntsi, Kari Mäkiranta

ESITYSTÄ OVAT TUKENEET:
Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Turun Teatterisäätiö ja Aura of Puppets. Kesän 2021 esityskiertueen mahdollistavat Tehdas Teatteri sekä Turku 2029-säätiö.

Tiedustelut: Timo Väntsi, 0400 691757www.timovantsi.fi tai sanna@auraofpuppets.com