Livsmedlet

Kokeellinen nukketeatteriduo

Livsmedlet on kokeellinen nukketeatteriduo, joka on toiminut vuodesta 2011 alkaen pääosin Turussa, mutta on esityksillään vieraillut jo paitsi ympäri Suomea myös Ruotsissa, Israelissa, Hollannissa, Espanjassa, Kuubassa, Norjassa, Venäjällä, Tšekeissä ja Englannissa. Duo koostuu nukketeatteritaiteilija Ishmael Falkesta ja koreografi-tanssija Sandrina Lindgrenistä. Valosuunnittelijana Livsmedletin esityksissä toimii usein Jarkko Forsman ja äänisuunnittelijana Niklas Nybom.

Kiinnostukset
Livsmedlet tarkoittaa ruotsin kielellä elintarviketta. Nimi heijastaa tekijöiden ajatuksia teatterin tekemisestä: he tekevät esityksiä aiheista, joista kertominen on elintärkeää, mutta jotka ovat samalla arkipäivää, elämän perustarviketta. Muuttaakseen käsitystä jokapäiväisestä elämästä ja todellisuudesta he yhdistävät esine- ja fyysisen teatterin taitoja ja valitsevat usein nukketeatterissa epätavallisia ja ennennäkemättömiä tarinan kertomisen tapoja ja materiaaleja.

Valmius
Esitysten tuotannon lisäksi Livsmedlet on opettanut ammattilais- ja harrastajaryhmiä monissa maissa ja tarjoaa työpajoja nukketeatterista sekä visuaalisesta ja fyysisestä teatterista kiinnostuneille.

Ansiot
Nystet (2011)

TraFika (2012)

Dead Ends – the Art of Urban Animation (2013)

Näkymättömät maat (2015)

Zen Gangster Blues (2015)