HALISFEST

 

Halisfest –koko perheen monen taiteen työpaja- ja tapahtumapäivät 6.6., 29.8. ja 7.11.

 

Sateenkaari Koto, Tanssiteatteri Eri, Kirjan talo ja Aura of Puppets järjestävät kolmiosaisen Halisfest tapahtumasarjan  6.6., 29.8. ja 7.11.  Tapahtumapäivät tarjoavat asukkaille osallistavia kokemuksia ja elämyksiä tanssitaiteen, sanataiteen sekä nukketeatterin maailmoista. Tapahtuma äänestettiin toteutettavaksi usean Nummi-Halinen -alueen ehdokkaan joukosta Turun kaupungin osallistuvan asukasbudjetoinnin hankeessa.

Maksuton tapahtuma on kaikille avoin!

Halisfest järjestetään:
6.6.2021 klo 12:00-15:00
29.8.2021 klo 12:00 – 17:00
7.11.2021 klo 12:00 – 17:00 

Tapahtumapaikka: Halisten HUUDI (Gregorius IX:n tie 8, 20540 Turku) ja Huudin lähiympäristö. 

Halisfest käynnistyy kahdella ammattitaiteilijan ohjaamalla taidetyöpajalla, joiden  kohderyhmät vaihtelevat. Iltapäivällä on varsinainen Halisfest – monen taiteen ja koko perheen tapahtuma, jossa on  ammattitaiteilijoiden esityksiä, erilaisia taidesisältöjä, tarjoiluja ja yhdessäoloa.

Sunnuntain 6.6. ohjelma
klo 12-15 Avoin työpaja: Taidekävely

Missä ovat puun sormet? Miten puu tanssii?

Reitin varrella on taidetehtäviä, tutkittavaa ja katseltavaa kaikenikäisille. Kartan ja ohjeet saat Huudin pihasta. Lopuksi voit tulla takaisin Huudin pihaan juttelemaan ja teelle!

Kuka vain ja kaiken ikäiset ihmiset voivat osallistua kävelylle, huomioithan voimassa olevat koronarajoitukset, mikäli tulet porukalla!

Työpajan ohjaajina toimivat: Hanna Dufva ja Maija Westerholm

Ensimmäisen Halisfestin työpajan jälkeen ei poikkeuksellisesti ole esityksiä, jotka kokoavat ihmisiä yhteen. Näin pystymme noudattamaan koronarajoituksia ja toteuttamaan tapahtuman osallistujien turvallisuus huomioiden.

Ohjelma
su 29.8. ja su 7.11.
klo 12-14 avoin työpaja
klo 14:30-17:00 esityksiä, yhdessäoloa, ruokaa, avoin lavaosuus

Elokuun tapahtumassa nähdään koko perheelle suunnattu Tanssiteatteri Erin tanssiesitys.

Marraskuun tapahtumassa nähdään nukketeatteriesitys yhteistyössä TIP-Festin kanssa. Sekä elokuussa, että marraskuussa koetaan tapahtumassa myös sanataidetta!

Tarkemmat esittelyt elokuulle ja marraskuulle päivitetään elokuun alussa!


TYÖPAJAT:
Jokaisen Halisfest-päivän yhteydessä järjestetään kaikille avoin ja maksuton työpaja. Työpajojen vetäjät ovat sanataiteen, nukketeatteritaiteen ja tanssitaiteen ammattitaiteilijoita ja taidekasvattajia. Alla lisätietoa jokaisen tapahtumapäivän työpajasta sekä taiteilijoista!

Tapahtumassa on myös avoin lava -osio: mukana on päivän työpajojen antia sekä lähialueen asukkaiden ja yhteisöjen tuottamia esityksiä! Haluaisitko mukaan? Laita meille viestiä ja olemme sinuun yhteydessä! (sähköposti sanna(a)auraofpuppets.com tai kyselyn kautta) 

Kysely: Mitä kaipaisit Halisten alueelle? Minkälaista yhteisöllistä toimintaa toivoisit lisää alueelle? 

Lisätietoa työpajojen fasilitaattoreista: 

Maija Westerholm on nukketeatteritaiteilija ja fyysisen teatterin tekijä (AMK), jolla on lisäksi hoitajan pätevyys. Hän on työskennellyt useissa teattereissa ja vapaan kentän ryhmissä esiintyjänä, nukenrakentajana ja esineteatterin ohjaajana. Hänellä on kokemusta ryhmien ohjaamisesta hoitoalalla, teatterialalla, kulttuurihyvinvoinnin kentällä sekä vapaaehtoistöissä.

Hanna Dufva on sanataideohjaaja, kouluttaja ja kirjoittaja. Hanna on työskennellyt kaikenikäisten ihmisten kanssa yhteisöissä ja yhdistyksillä. Hannalla on taideopintojen lisäksi opintoja esteettömyydestä, yhdenvertaisuudesta, erityispedagogiikasta ja traumatietoisesta ohjaajuudesta.