HALISFEST

Halisfest –koko perheen monen taiteen tapahtumapäivät

Sateenkaari Koto, Tanssiteatteri Eri, Kirjan talo ja Aura of Puppets järjestävät kolmiosaisen Halisfest tapahtumasarjan  6.6., 29.8. ja 7.11.  Tapahtumapäivät tarjoavat asukkaille osallistavia kokemuksia ja elämyksiä tanssitaiteen, sanataiteen sekä nukketeatterin maailmoista. Tapahtuma äänestettiin toteutettavaksi usean Nummi-Halinen -alueen ehdokkaan joukosta Turun kaupungin osallistuvan asukasbudjetoinnin hankeessa.

Maksuton tapahtuma on kaikille avoin!

Halisfest järjestetään:
6.6.2021 klo 12:00-15:00
29.8.2021 klo 12:00 – 17:00 
7.11.2021 klo 12:00 – 17:00 

Tapahtumapaikka: Halisten HUUDI (Gregorius IX:n tie 8, 20540 Turku) ja Huudin lähiympäristö. 

Ohjelma

Halisfest käynnistyy kahdella ammattitaiteilijan ohjaamalla taidetyöpajalla, joiden  kohderyhmät vaihtelevat. Iltapäivällä on varsinainen Halisfest – monen taiteen ja koko perheen tapahtuma, jossa on  ammattitaiteilijoiden esityksiä, erilaisia taidesisältöjä, tarjoiluja ja yhdessäoloa.

TYÖPAJAT:
Jokaisen Halisfest-päivän yhteydessä järjestetään kaikille avoin ja maksuton työpaja. Työpajojen vetäjät ovat sanataiteen, nukketeatteritaiteen ja tanssitaiteen ammattitaiteilijoita ja taidekasvattajia. Alla lisätietoa jokaisen tapahtumapäivän työpajasta sekä taiteilijoista!

Sunnuntain 29.8. ohjelma

klo 12-14 Avoin työpaja: Taidekävely

Missä ovat puun sormet? Miten puu tanssii? Jos olisit metsäneläin, miten liikkuisit?
Reitin varrella on taidetehtäviä, joissa voit inspiroitua tanssimaan, tutkimaan ja kirjoittamaan. Kartan ja ohjeet saat Huudin pihasta. Lopuksi voit tulla takaisin Huudin pihaan juttelemaan ja teelle!
Kuka vain ja kaiken ikäiset ihmiset voivat osallistua kävelylle. Huomioithan voimassa olevat koronarajoitukset, mikäli tulet porukalla!

Reitin varrella on taidetehtäviä, tutkittavaa ja katseltavaa kaikenikäisille. Kartan ja ohjeet saat Huudin pihasta. Lopuksi voit tulla takaisin Huudin pihaan juttelemaan ja teelle!

Kuka vain ja kaiken ikäiset ihmiset voivat osallistua kävelylle, huomioithan voimassa olevat koronarajoitukset, mikäli tulet porukalla!

Lisäksi tapahtumassa on kirjanvaihtopiste! Tuo lastenkirjasi tai kuvakirjasi ja vaihda se uuteen! 

klo 14:00  & 14:15 Tanssiesitys  Pinokkio
Tanssiteatteri ERIn Pinokkio ystävineen tuo lavalle seikkailua, ihmetystä, jännitystä sekä luonnollisesti tanssin taikaa. Hurmaavat hahmot tempaavat niin aikuiset kuin lapset sadun ihmeelliseen maailmaan. Koreografia James McNamara. Tanssijat: Laura Alho, James McNamara, Toni Laakkonen ja Nea Vuorinen. Esityksen kesto 15 min. 
Esitykseen otetaan rajattu määrä ihmisiä sisään koronarajoitusten vuoksi. Voit ilmoittautua esitykseen tästä linkistä katsojat otetaan sisään ilmoittautumisten mukaan tai saapumisjärjesjestyksessä. 


klo 15:00 Kommenttiraita 

Turkulainen Kommenttiraita-duo on esittänyt improvisoituja kappaleita jo viiden vuoden ajan ja tehnyt useita kymmeniä keikkoja ympäri Suomea eri tapahtumissa, yksityistilaisuuksissa, festivaaleilla ja radiossa. Yhtyeeseen kuuluu kaksi ammattiesiintyjää Hannu Rantala ja Antti Ainola.klo 15:30 Endymion 
John Keats Auran rannoilla, Halinen -Räntämäki yhdistyksen esitys

Mukana tapahtumassa ovat myös 4H -yhdistys, Maarian seurakunta ja katulähetys.
Tervetuloa !

Miten sinne pääsee?  

Halisfestiin pääsee bussilla numero 55, 55A ja 56. Autopaikkoja on kaupan pihassa.

Esteettömyys
Ulkona Huudin pihassa pystyy liikkumaan pyörätuolilla, lastenrattailla ja rollaattorilla. Huudiin pääsee sisään ramppia pitkin. 

Huudissa on esteetön wc.  

Ulkona taidepolun reitti on n. 500m. Siitä voi kulkea myös vain osan. Polku kulkee leveää soratietä / jalankulkuväylää pitkin.

Taidepolun taidetehtävät ovat suomeksi, englanniksi, somaliksi ja venäjäksi kirjoitettuja. Taidetoimintaa on myös Huudin pihassa.  

Muut ohjeet  

Pyrimme maksimaaliseen terveysturvallisuuteen. 

Saavuthan paikalle vain terveenä. 

Sekä polulla että pihassa on mahdollista pitää turvavälejä.

Järjestäjillä on maskipakko ja osallistujilla on  hyvin vahva maskisuositus, yleisten linjausten mukaisesti.

Käsidesiä ja käsienpesupaikka on saatavilla. 

Halisfest on syrjinnästä vapaa- alue ja noudattaa turvallisen tilan periaatteita.    

Tervetuloa! 

Marraskuussa 7.11. nähdään nukketeatteriesitys Aura of Puppetsin järjestämän TIP-Festin ohjelmistosta.