Tehdas Teatteri: Angelika ja kuumat paikat

31.8.-14.9.2024, Helsinki

Romantillisviihteellinen nukkeseikkailu nostaa valokeilaansa 60-luvun kirja- ja elokuvasarjojen valloittavimman sankarittaren uhkeissa technicolours -väreissä hehkuen. Miten ummehtuneen vanhanaikaista! Kyseenalaisen kutkuttavaa! Ja siksi niin ihanaa!

Angelika tunsi kuinka vesipisarat kutittivat hänen lantiotaan aivan kuten tuon komean nuorukaisen sanat: ’Je t’aime’.

“Angelika ja kuumat paikat” pölyttää kirsikan kakusta ja uskomattomimmat seikkailut dvd-boksien kätköistä. Kuvankaunis Angelika etunenässä heittäydytään miehestä ja pulasta toiseen ja merirosvojen kynsistä aurinkokuninkaan syleilyyn. Viihteellinen ja hehkuvan romanttinen esitys laittaa sankarittarensa pulaan ja pärjäämään, katseen kohteeksi, mutta myös seikkailunhaluiseksi toimijaksi.

Angelikan tarina lähtee liikkeelle pölyyntyneen ja lopettamisen partaalla olevan nukketeatteriseurueen ajautuessa esittämään viimeisen kerran suosikkinäytelmänsä. Hurmaavat esiintyjät Merja Pöyhönen ja Timo Väntsi loihtivat sauva- ja muppetnukeilleen vauhdikkaan seikkailun campihkön elokuvamaisella musiikilla tahditettuna.

Kuva: Matti Vahtera

Esitykset

31.8. klo 19
1.9. klo 18
Teatteri Union, Siltavuorenranta 18, Helsinki
Osana Nukketeatteri Sampon kansainvälistä festivaalia

Esitykset Nukketeatteri Sampossa:
6.9. klo 18:30
7.9. klo 18:30
8.9. klo 15
13.9. klo 18:30
14.9. klo klo 14
Erottajankatu 7, Helsinki
Liput 25€ / 20€ / 15€ Samposta

Ikäsuositus: 15+
Kesto: 2h 10 min väliajan kanssa
Kieli: suomi

Yleisöjen rakastama esitys palaa syksyllä Nukketeatteri Sampoon ja keväälle 2025 on luvassa lisäesityksiä kotiareenalle eli Tehdas Teatterin Vintti -näyttämölle.

Kuva: Matti Vahtera

TYÖRYHMÄ:
Ohjaus: Heini Vahtera
Käsikirjoitus ja näyttämöllä: Merja Pöyhönen, Timo Väntsi
Lavastus ja paperinuket: Timo Väntsi
Nuket ja puvustus: Pia Kalenius
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Azra Topcu

Mitä voi odottaa kun 1960-luvun viihteellisromanttinen romaani- ja elokuvasankaritar päätyy Turun mestarillisten nukketeatteritaiteilijoiden käsittelyyn? Voisin ennustaa, että ihan mitä tahansa, ja erityisesti sellaista, mitä ei edes osaa odottaa.

Turun Sanomat 9/2023
Kuva: Matti Vahtera