Teatteri Metamorfoosi: DARK MATTERS

21.-23.2., TEHDAS TEATTERI, Turku |

Dark Matters on soolonäyttämöteos, joka tutkii sitä mitä ei voi havaita, mutta jota saattaa kuitenkin olla olemassa. Se on rannattomassa meressä kelluvan muodottoman olion märkä tulevaisuuden uni, ja maailmankaikkeuden aikajanalla pienen, lyhytikäisen ja eksyneen homo sapiensin salainen toive ikuisista syntymäpäiväjuhlista. Miksi tässä kävi niin kuin kävi? Vastausta kertomatta jokin kuiskaa takaisin, kiemurrellen loputtomalta tuntuvassa karaokelipukkeiden pinossa, odottaen malttamattomana ilmestymistään.

Dark Matters on huone, joka on ollut talossa koko ajan, mutta jota kukaan ei ole vielä löytänyt. Se on yksinäinen. Ja yksinäisyyden hyväksyminen on ensimmäinen askel löydetyksi tulemiseen.

Riina Tikkanen on esiintyjä ja nukketeatteritaiteilija, joka työskentelee vaihtelevissa kokoonpanoissa ja työryhmissä liikkuen nukketeatterin, esineiden, materiaalien ja fyysisen teatterin välimaastoissa. Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta valmistumisensa jälkeen (2011) hän on esiintynyt yli kolmessakymmenessä eri näyttämöteoksessa. Tikkanen on helsinkiläisen naamioteatteri Teatteri Metamorfoosin aktiivijäsen ja esityksellisiä galleriailtamia valmistavan UIUI-työryhmän perustajajäsen.

Ohjaus ja esiintyminen Riina Tikkanen
Koreografia Lee Lahikainen
Valokuvat Maija Kurki
Valosuunnittelu Anssi Ruotanen
Tuotanto Teatteri Metamorfoosi ja Riina Tikkanen

Esityksen valmistamista ovat tukeneet:
Cité International des Arts / Pariisin taiteilijakaupungin säätiö
Taiteen edistämiskeskus Teaterstiftelsen Vivicas Vänner

ESITYKSET:

pe 21.2.2020 klo 19
la 22.2.2020 klo 19
su 23.2. klo 15, TEHDAS TEATTERI, Turku
Liput ja lisätiedot Tiketistä

Share on facebook
Share on twitter
Share on email