Fillariteatteri: MAKKARAPIRUETTI

Fillariteatteri on teatteri, joka kulkee keveästi ja ekologisesti. Esitys, joka pääsee lähes kaikkialle ja jonka nähdessään vaikka vain kadulla polkevan ohi, saa ihmiset hymyilemään. Fillariteatterin ensimmäinen esitys on Reetta Niemelän kirjaan pohjautuva Makkarapiruetti.

Makkarapiruetissa yhdistyvät viehättävällä tavalla suomalainen ja venäläinen kulttuuri. Makkarapiruetti on Mila Nirhamon sooloesitys, joka yhdistelee nukketeatteria, sanataidetta ja klovneriaa. Se tavoittaa sekä lasten että aikuisten mieliä ja tunteita.

Esitys on leikillinen ja tulee lähelle. Tärkeää on vuorovaikutus ja kohtaaminen, tarinan ja ilon jakaminen. Jos pysähtyy katsomaan ja kuuntelemaan, voi yllättyä. Pärrä polkee luokse ja ottaa mukaan pieniin tunnelmallisiin tarinoihin joissa seikkailevat mummot, linnut ja metsän olennot. Tarinat ja niistä valmistuva esitys on kuin lapsi ja leikki itse. Yllättävä, absurdi ja rakastettavan arvoituksellinen.

” Linnuilla on siniset silmät. Niiden sulat ovat kyniä varten. Linnut voivat antaa yhden sulan kerrallaan jos pyytää kauniisti. Joskus ne tipauttavat untuvan. ”

TULEVAT ESITYKSET:

Kiertue Venäjällä:
su 15.9. klo 15 Petroskoin nukketeatteri, Petroskoi
ma 16.9. klo 17 Granin lastenkirjasto, Pietari
ti 17.9. esitykset Koulu nro 23, Pietari

Ohjaus ja dramatisointi Mila Nirhamo
Nuket ja visualisointi Iida Vanttaja ja Mila Nirhamo
Musiikki Tuuli Kyttälä

Kieli: suomi / venäjä
Kesto: 35min
Ikäsuositus: 3+

Makkarapiruetin ensi-ilta oli Helsingissä Kanneltalossa 15.9.2017.
Makkarapiruetti on vuoden 2017 ITU-lastenesitys.