HAMILTON-MANAATIN VAIKEA ELÄMÄ

 4.-13.12.2020, Turku |

Roadtrip kartalta kaaokseen

Hamilton-­manaatin vaikea elämä on nykynukketeatteria ja nykyrunoutta yhdistävä varomaton näyttämöteos. Sen dramaturgia on virtaavan veden liike, jossa runo hengittää ja kirkuu animoiduissa materiassa. Prosessi on matka ulos kartalta. Kirjaimellisesti.

Esitys syntyy matkalla Jäämerelle: huoltoasemien vessoissa, tyhjenevien kylien raiteilla, lumisissa metsissä, tuntemattomien nurkissa, virtaavien vesien äärillä, ruuhkassa ja erämaassa. Nämä hetket ja paikat – tyhjenevät, täyttyvät ja kerrostuvat kartat, myös se kartoittamaton – lävähtävät suoraan takapenkiltä TEHDAS Teatterin näyttämölle märkänä, repaleisena ja uteliaana aikuisten nukketeatterina. 

Tommi Parkon tuoreeseen runokirjaan perustuva esitys voi olla hauska mutta ei piristävällä tavalla. Se juhlistaa outoja olentoja, jopa hirviöitä, etääntymistä, hallitsemattomuutta, tuntemattomia alueita ja uusia suuntia. Haarautuvien purojen lailla lirisevä näyttämöruno ei saarnaa eläimille sen paremmin kuin ihmisillekään vaan tavoittelee kömpelösti salaperäisyyttä, hekumoi pakofantasioilla ja tuijottaa vähän liian pitkään muodottomaan…

TYÖRYHMÄ
Lavalla Sirpa Järvenpää ja Reetta Moilanen
Ohjaus Maiju Tainio
Valosuunnittelu ja lavastus Jarkko Forsman
Puku­- ja materiaalisuunnittelu Riikka Mellin
Sävellys ja äänisuunnittelu Antti­-Juhani Manninen
Hamilton-manaatin vaikea elämä -alkuperäisteos Tommi Parkko

ESITYKSET

4.-13.12.2020 ja 5.-17.1.2021
TEHDAS Teatteri
Itäinen Rantakatu 64, Turku
Liput 22/20/15€, Tiketti
Lisätiedot: TEHDAS Teatteri

Share on facebook
Share on twitter
Share on email