HAMILTON-MANAATIN VAIKEA ELÄMÄ

29.4.-1.9.2021 Stream I

Luonnon säännötön puoli, sen epäjatkuva ja oikukas puoli on aina ollut tieteelle arvoitus – tai vieläkin pahempaa – painajaisuni.
(James Gleick: KAAOS, Art House 1989)

Kun näyttämö on kiinni, pulpahtaa Manaatti näytölle! 

Poikkeusolot ovat hiljentäneet teatterinäyttämöt. Mutta missä uiskentelee Hamilton-manaatti, jonka vaikeaan elämään pandemia-ajan kurimuksessa ovat sisältyneet yhä uudet peruuntuneet ensi-illat? Transformaatioita tutkiva esitys luo ajan arvaamattomuuden inspiroimana nahkansa ja saapuu katsojien luo uudessa muodossa, ei näyttämö- vaan näyttörunona! Se ei ole esitys eikä elokuva vaan jotain muuta, jotain uutta.  Teos seikkailee uteliaana teatterin, elokuvan ja videotaiteen kartoittamattomassa välimaastossa. 

Tämä filmatisointi päästää katsojan ennennäkemättömän lähelle teosta, uppoutumaan sen yksityiskohtiin ja kerrostumiin – näkökulmista, joita näyttämöteoksessa ei voi kokea. Pyörteilevän veden logiikalla virtaava, episodimuotoinen videoruno tuijottaa vähän liian pitkään muodottomaan ja kysyy: mitä on tuntematon meissä? 

Tommi Parkon runokokoelmaan perustuva Hamilton-manaatin vaikea elämä – Roadtrip kartalta kaaokseen voi olla hauska, mutta ei piristävällä tavalla. Se ui oudoissa, kylmissä vesissä ja hengittää animoidussa materiassa. Se juhlii nimiä pakenevia olentoja, jopa hirviöitä, etääntymistä, hallitsemattomuutta ja tuntemattomia alueita. Teos syntyi matkalla Jäämerelle: huoltoasemien vessoissa, tyhjenevien kylien raiteilla, lumisissa metsissä, virtaavien vesien äärillä, ruuhkassa ja erämaassa. Kaaos kartturinaan teos on hakenut uusia reittejä koko muotoutumisensa ajan. Yllätyksellinen roadtrip kartalta kaaokseen jatkuu – ja nyt yleisö pääsee mukaan! 

Hamilton-manaatin vaikea elämä saa ensi-iltansa TEHDAS Teatterin Pienessä tehtaanmyymälässä torstaina 29.4. klo 19 ja se on katsottavissa 1.9. 2021 asti. 

Peruuntuneisiin esityksiin ostetut liput voidaan vaihtaa striimin
katseluoikeuteen ottamalla yhteyttä .
Halutessasi voit myös palauttaa lipun tai vaihtaa sen Tehdas Teatterin lahjakorttiin osoitteessa 

TYÖRYHMÄ
Lavalla Sirpa Järvenpää ja Reetta Moilanen
Ohjaus Maiju Tainio
Valosuunnittelu ja lavastus Jarkko Forsman
Puku­- ja materiaalisuunnittelu Riikka Mellin
Sävellys ja äänisuunnittelu Antti­-Juhani Manninen
Kuvaus: Jussi Virkkumaa
Äänitys: Heikki Järvi
Hamilton-manaatin vaikea elämä -alkuperäisteos Tommi Parkko

ESITYKSET

29.4.-1.9.2021 Tiketti stream-palvelun kautta. Esitys on katseltavissa Tiketti Streamin kautta tietokoneelta, mobiililaitteelta tai televisiosta. Lisätietoja Tiketin lipunostosivun yhteydessä

Liput 12 / 16,50 / 20 €, Tiketti
Lisätiedot: TEHDAS Teatteri

Kesto n 2h
Ikäsuositus: 15 +

Kuva: Jussi Virkkumaa
Kuva: Jussi Virkkumaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on email