TEHDAS TEATTERI, Framil ry & Aura of Puppets: HATTUJAHTI

24.-29.5.2021, Turku I
Sukupolvia yhdistävä nukketeatteriseikkailu Manillan pihapiirissä


Papalla on aina hattu päässä. Paitsi kun hän nukkuu. Eräänä aamuna hattu on kadonnut, mikä on tietenkin katastrofi. Hattu on Papalla oltava, ja pian omituiset naapurit ja salaperäisesti ilmestyvät vihjeet johtavat Papan ennen kokemattomille teille hatun perässä. Sekopäisen matkan varrelta Pappa ei löydä hattua vaan viisi pientä esinettä, jotka saavat hänet muistamaan…

Hulvaton ja koskettava Hattujahti-esitys perustuu Viirun ja Pesosen luojan Sven Nordqvistin lastenkirjaan Hattjakten. Rakastetun kirjailijan vähän tuntemattomammaksi jäänyt kirja nähdään nyt ensimmäistä kertaa ammattilaistoteutuksena suomalaisessa teatterissa. Kirjan maailman ja sen mielikuvituksellisten yksityiskohtien henkiin herättämiseen ei voisi löytyä sopivampia tekijöitä kuin turkulaiset nykynykketeatterin huippuammattilaiset.

Hattujahti-esitykseen ovat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, mutta kutsumme tälle löytöretkelle erityisesti 4-10 -vuotiaita lapsia isovanhempien tai muiden läheisten elämänkonkarien kanssa. Esitysreissuun kannattaa varata reilusti aikaa, sillä esityksen jälkeen yleisö saa tutustua Manillan pihapiirissä esityksen nukkeihin ja jatkaa yhteistä ajanviettoa pihalta löytyvien luovuutta kutkuttavien tehtävien parissa. Sisältä Tehdas Teatterista löytyy kahvio ja wc-tilat, jotka ovat auki työpajan ajan.

Hattujahti on kiertue-esitys, joka lähtee ensi-illan jälkeen vierailemaan vanhusten hoitolaitosten pihoilla ja puutarhoissa ympäri Turkua. Katsomoon kutsutaan nuoremman polven naapureita läheisistä päiväkodeista ja kouluista ja näin riemukas esitys vahvistaa sukupolvien välistä yhteyttä inspiroivalla ja turvallisella tavalla.

Hattujahti-hanke on Tehdas Teatterin, Framil ry:n ja Aura of Puppetsin yhteistuotanto. Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Turun teatterisäätiö ja Turun kaupunki. Hattjakten-kirjan oikeuksia valvoo Draken Teaterförlag AB.

TYÖRYHMÄ:

Alkuperäisteoksen dramatisointi ja käännös: Seija-Leena Salo
Ohjaus: Seija-Leena Salo
Lavastus ja nuket: Maiju Tainio, Iisa Tähtinen, Lotta Virtanen
Puvustus: Lotta Virtanen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Aino Lehtovaara
Esiintyminen: Nanna Mäkinen, Lotta Virtanen
Yleisötyön suunnittelu: Seija-Leena Salo, Iisa Tähtinen, työryhmä

ESITYKSET:

la 24.4. klo 13, työpaja 14-15:30
la 24.4. klo 16, työpaja 17-18:30
su 25.4. klo 11, työpaja 12-13:30
la 29.5. klo 10, työpaja 11-12:30
la 29.5. klo 15, työpaja 16-17:30

TEHDAS Teatterissa
Itäinen Rantakatu 64, Turku

Liput: 15€ / 40€ (4hlö) Tiketistä

Ikäsuositus 4 +
Kesto: n. 45 min
Kieli: suomi
Esitys Facebookissa

Share on facebook
Share on twitter
Share on email