Kohti eettistä työelämää taiteen kentällä: dialoginen seminaari nukketeatteritaiteilijoille

Osana Oh My Puppets! -festivaalin ohjelmistoa
Torstaina 15.4. klo 12.30-15.30
Kohti eettistä työelämää taiteen kentällä
Dialoginen seminaari nukketeatteritaiteilijoille ja teatteri-ilmaisun opettajille/ohjaajille 

Ennakkoilmoittautumiset 14.4. klo 18 mennessä:
https://link.webropolsurveys.com/S/4FE5822AAEE38BA0

Ohjelma:
klo 12.30 Eettisten toimintaohjeiden esittely, tanssitaiteilija Elisa Tuovila
klo 13.00 Eettisyys ja terveempi vuorovaikutus taidealoilla – utopiaa vai kenen tahansa meistä ulottuvilla? Tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi 
klo 15.05 Keskustelut pienryhmissä
klo 15.30 Tilaisuus päättyy

Kirsi Törmin luento ”Eettisyys ja terveempi vuorovaikutus taidealoilla – utopiaa vai kenen tahansa meistä ulottuvilla?” avaa eettistä osaamista: mitä etiikka ja eettisyys on, mitä eettinen osaaminen taidealoilla voisi olla. Millaista voisi olla eettistä tarkastelua kestävä toimintakulttuuri ja vuorovaikutus? Luento ehdottaa eettisen osaamisen perustaksi kehotietoisuutta ja traumasensitiivistä ymmärrystä.

Tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi on toiminut tanssitaiteen parissa laaja-alaisesti tanssija-koreografina, tutkijana sekä taiteellisena johtajana. Törmin erityisosaamisalueita ovat taiteen osallistavat ja vuorovaikutteiset prosessit ja hän on luennoinut ja kouluttanut taidealojen työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen teemoista eri yhteisöissä ja organisaatioissa. Kirsi toimii myös hahmoterapeuttina ja työnohjaajana Väestöliitossa sekä TRE-ohjaajien kouluttajana.

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry (STST) julkaisi syksyllä 2020 Eettisen toimintaohjeen, jonka ensisijainen tarkoitus on tukea yksittäisiä tanssi- ja sirkustaiteilijoita ja muita esittävän taiteen tekijöitä työssään sekä kasvattaa tietämystä työhyvinvoinnista ja turvallisen työilmapiirin luomisesta ja ylläpitämisestä. 
Eettinen toimintaohje: https://www.teme.fi/fi/ajankohtaista-stst/eettinen-toimintaohje-tanssin-ja-sirkuksen-kentalle/

Ennakkoilmoittautumiset 14.4. klo 18 menessä tänne:
https://link.webropolsurveys.com/S/4FE5822AAEE38BA0

Seminaarin järjestävät TAM:n Nukketeatterikilta ja TIO-kilta yhteistyössä Aura of Puppetsin kanssa.