28.11.–1.12.2024, Turku I
Timo Väntsin sooloesitys kiihkoisana nukketeatterikuvitelmana
Merivoimien luutnantti S valmistautuu eläkepäiviinsä. Ennen viimeistä palkkapäiväänsä hän joutuu yllättäen kohtaamaan oman elämänsä yksinäisyyden. Salskeiden meripoikien salakatselu on pian ohi; luutnantti on omillaan ja joutuu kohtaamaan tukahduttamansa puolen itsessään. Todellisuus satamassa seisovassa laivassa sekoittuu hekumalliseen romaaniin, jota luutnantti lukee iltaisin yksinäisessä vuoteessaan. Kiihkoisa pakkomielle komeaa merimies Q:ta kohtaan ajaa luutnantin tilanteisiin, joista ei selviä ilman väkivaltaa. Tai ilman himokasta kohtaamista rantavalleilla.
Ole mun Querelle on nukketeatterin sooloteos, jossa ruma sekoittuu kauniiseen, kuolema rakkauteen ja jossa kristallilasi kaatuu likaisille lakanoille. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n romaani Querelle ovat intiimin esityksen kulmakiviä.
TYÖRYHMÄ
Konsepti, käsikirjoitus, visuaalinen toteutus ja näyttelijä: Timo Väntsi
Ohjaus ja äänisuunnittelu: Merja Pöyhönen
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman
Äänisuunnittelun assistentti ja tekniikan ajo: Henri Hyökyvirta
Esityksen assistentti: Kari Söderqvist
Esityksen valokuvat ja taustafondin kuva: Milla Järvipetäjä
Graafinen suunnittelu: Rami Järvipetäjä
Tuotanto: Tehdas Teatteri
Esitykset
to 28.11. klo 19:00
pe 29.11. klo 19:00
la 30.11. klo 19:00
su 1.12. klo 15:00
Kesto 1h (ei väliaikaa)
K–18
Kieli: suomi
No nyt ollaan aikuisten nukketeatterin ytimessä! Timo Väntsi on ehkä paras ihminen Suomessa tulkitsemaan Jean Genetin Querelle -romaania näyttämölle. Ole mun Querelle iski suoraan tajuntaani, ja jätti sellaiset visiot verkkokalvoilleni, että ne kyllä taatusti seuraavat minua ajasta ikuisuuteen. Kaunista, himokasta, vaikuttavaa, hersyvän hauskaa ja todella taitavaa.
Paljon melua teatterista -blogi
Ole mun Querelle on samaan aikaan kiinnostava, oivaltava ja viihdyttävä tutkimusmatka ranskalaisen kirjailijan Jean Genet’n teemoihin. Köydet tuovat lavalle sekä merellistä että seksuaalista symboliikkaa sitoessaan ja vapauttaessaan roolihahmoja omista sisäisistä vankiloistaan.
Frida maria Pessi / Turun Sanomat